Защо трием приятели във Facebook

фейсбук

Фукането се оказва най-често срещаната причина, заради която хората изтриват даден човек от Facebook, пише британският в. “Телеграф“.

Цели 68 процента признават, че са махнали някого от своя профил, защото е прекалил с хвалебствията. 61 процента твърдят, че вече им е писнало да четат поредния романтичен статус, в който даден човек казва колко много обича партньора си.

Сред останалите причини за разсприятеляване откриваме твърде много постове, „дразнещи“ публикации и „неподходящи снимки“. Повече от една четвърт от анкетираните казват, че намират статуса на свой приятел за „твърде личен“.

Проучването, направено от PromotionalCodes.org.uk сред 820 души във Facebook, показва, че 11 процента от потребителите са изтрили свои приятели, тъй като са им завидели за почивката, която са имали.

Лошият език също попада в топ 10 на причините за разсприятеляване. Повече от половината казват, че трият хора, защото никога не са ги виждали на живо.

Почти 15 процента от потребителите допълват, че трият свой приятел, когато започне да добавя хора от тяхната собствена контакт листа, без въобще да ги познава.

“Facebook е отличен начин да поддържаш връзка с хората и да споделяш информация. За някои обаче не съществуват каквито и да било граници. – казва анонимен участник в проучването. Някои неща, които са готови да споделят, наистина ми идва в повече. Блокирал съм хора, които публикуват наистина интимна информация за своя сексуален живот, просто защото това не ме интересува. Разбира се, всички познаваме хора, които постоянно пишат колко невероятен е техният партньор и колко много са влюбени в него. Защо просто не му го кажат лице в лице, а занимават всички свои познати? Това си е истинска мистерия.“

Друг анонимен участник пък казва следното: „Писна ми от хора, които се опитват да покажат, че превъзхождат останалите. Някои постове просто крещят „виж ме!“. Сякаш се опитват да убедят самите себе си, че техният живот има смисъл. Истината е, че ако животът им беше толкова прекрасен, те нямаше да с хвалят за това до безкрай. Всъщност, смятам, че е точно обратното. Най-щастливите хора са онези, които публикуват най-малко и не се натрапват толкова много.“

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.