Извънземните може да смятат Земята за необитаема

земя

„Индексът на обитаемост“ който учените използват, за да оценят вероятността от откриване на живот на една или друга планета, не е много достоверен.

Става дума за това, че при нови изчисления индексът на обитаемост на самата Земя е 82%, а не 100%, както би трябвало да се очаква. Когато се опитват да установят дали на нашата планета има живот, извънземните може да са смутени от тази цифра.

Главната причина за такава оценка е близостта на Земята до Слънцето. Тя навежда на мисълта, че на тази планета е прекалено горещо за живи същества.

Според Рори Бърнс, астроном от Вашингтонския университет, ако не знаем, че на Земята има вода и дървета, напълно вероятно е да си помислим, че това е изгорена от палещите лъчи на Слънцето пустиня.

Индексът на обитаемост бил разработен от Бърнс и неговите колеги. Той отчита множество фактори – характера на почвата, атмосферното налягане, нивото на радиация. Според тези критерии учените определят какви небесни тела са „най-перспективни“ и ги изучават.

Възможно е, ако обитаемостта на Земята се оказва под въпрос, то други планети – напротив, да са подценени.

инфо: cosmos.actualno.com

Вижте още:

ИЗВЪНЗЕМНИ В ДРЕВНОТО ИЗКУСТВО

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.