Името ви може да повлияе на начина, по който другите мислят, че изглеждате

име

Имат ли хората с определени имена определени типове лица? Напълно възможно е, се оказва след изследване, което е показало връзката между хората с едни и същи имена и определени лицеви характеристики.

В серия от тестове екипът е накарал доброволци да свържат определени имена с лицата на непознати хора и те са се справяли успешно по-често отколкото е статистически нормално.

В този смисъл може да се окаже, че, колкото и парадоксално да звучи, наистина има типични черти на лицето за “Дани” и “Катя” или за друго често срещано име.

Според учените от университета в Йерусалим е възможно понякога да влезем в “ролята, която името ни подсказва”. Така например, ако името ви е “Радост”, може да се окаже, че е по-вероятно да израснете усмихната и весела, както и да бъдете възприета като такава.

“Ние намираме хипотезата, че съществуват подобни стереотипи освен за половете и расите и за имената, където често стереотипните очаквания на другите за нас повлияват на тези, в които се превръщаме”, коментира един от учените, провели изследването, д-р Рут Майо.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.