Интерактивна карта на ядрените взривове в историята

ядрен взрив

Компанията Esri, която работи над създаването на геоинформационни продукти, е разработила интерактивна карта, която показва всички 2624 ядрени взрива, като се започне от 1945 година. Картата е достъпна на сайта arcgis.com.

Според разработчиците картата съдържа всички известни ядрени взривове, включително невоенно приложение на ядрени устройства за разузнаване и добиване на полезни изкопаеми, изпитания на бомби, също така и взривовете в Хирошима и Нагасаки.

За създаването на картата авторите се възползвали от общодостъпни източници на информация, като статии в медиите, блогове, форуми и страници в Wikipedia. Към последните може да се проследят линковете, които са прикрепени към пиктограмите във вид на радиационен знак.

Това не е първият опит да се представи историята на ядрените изпитания в удобна форма за потребителите. По-рано на канала aConcernedHuman на YouTube беше видео с карта с 2053 ядрени взрива между 1945 и 1998 г.

Новата карта показва и изпитанията, проведени от Северна Корея през 2006 и 2009 година.

инфо: megavselena.bg

Вижте още:

НАЙ-РАДИОАКТИВНИТЕ ЗОНИ НА ПЛАНЕТАТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.