Интересни факти за сватбата

сватба

Тази година най-популярната дата за сватби е 15-о число на месеца, защото съвпада с годината, а хората обичат такива символики.

Вижте още няколко забавни факта за сватбеното тържество, които може да не знаете:

Традицията за бялата рокля идва от Кралица Виктория

Всички знаят, че булката е в бяло, но не знаят защо. Традицията започва от 1840 година, когато Кралица Виктория се жени за Принц Албърт. До тогава повечето булки в Англия са носили червено. Тя обаче е избрала бял сатен. Бялото не е трябвало да символизира невинността (както мислят много хора), а богатството й, защото белият сатен е бил лукс, който не всеки е можел да си позволи.

Пръстенът е плод на погрешни разбирания за анатомия

Римляните са започнали да слагат пръстен не безименния пръст, защото са смятали, че от него тръгва вена, която води директно до сърцето.

Булката се пренася през прага заради лошите духове

Младоженецът внася булката на ръце не само, за да покаже колко е силен, а защото се е считало, че на прага има лоши сили, които той трябва да избегне.

Планирането на една сватба си е работа на половин работен ден

Едно американско изследване показва, че на хората, които планират сватба това им коства 10-15 часа на седмица, което си е една работа на половин работен ден.

Може да вземете рокля под наем

Вече и в България има фирми, които предлагат сватбена рокля под наем. Много булки се спират на този вариант, защото все пак, това е рокля, която се облича само веднъж.

Средностатистическата сватба в Ню Йорк струва 76 000 долара, показва американска статистика. Най-евтината сватба в САЩ е в Юта – 15 000 долара.

Може да се ожените под водата

Morkadis

Някои курорти на Бахамите предлагат услуга – сватба под водата.

Фотографиите от дронове са на мода

Освен сватбен фотограф и сватбен оператор, скоро може да имаме и сватбен дрон, тъй като тези записи и снимки стават все по-модерни.

Колкото по-голяма е сватбата, толкова по-големи шансове има за щастлив брак

Изследване показва, че браковете между хора, на чиято сватба са присъствали над 150 души са по-щастливи и дълги, отколкото тези с по-малко от 50 гости.

Може да застраховате сватбата си

Американски застрахователи предлагат услугата застраховка на сватбата. Ще получите обезщетение в случай на инцидент, лошо време, откраднати подаръци и други неприятни случаи.

При 40% от сватбите на един от младоженците му/й е за втори път Да, почти половината от пристъпващите към олтара го правят за втори път в живота си.

инфо: profit.bg

Вижте още: 

РИТУАЛИ И СУЕВЕРИЯ, СВЪРЗАНИ С БЪЛГАРСКАТА СВАТБА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.