Какво означават несъзнателните ни драсканици?

драсканици

Всички тези драсканици, които рисуваме несъзнателно, докато говорим с някого по телефона или по време на скучна среща, могат да разкрият доста неща за нашия характер, както и за мотивите зад нашите действия, пише obekti.bg.

Когато драскаме на листа хартия, нашата химикалка е ръководена от подсъзнанието ни. А именно в него се крият мислите и тайните, които контролират поведението ни.

Затова, без да губим повече време, ето какво означават някои от най-популярните драсканици.

Фигури на хора

Ако рисувате малки хора, най-вероятно се чувствате несигурни и безпомощни или се опитвате да избягате от отговорностите си. Създаването на малки фигурки от чертички показва, че сте емоционално нестабилни и искате да се изолирате от останалите.

Очи

Рисуването на очи олицетворява вътрешното Аз на човека. Големите показват екстровертност, взиращите се – чувство, че някой ви наблюдава, а затворените са индикация за това, че отказвате да се вгледате в себе си.

Вашият собствен подпис

Хората, които се подписват, обикновено са егоцентрични и арогантни. Когато правите това, без да се замислите – например по време на разговор или докато се опитвате да разрешите проблем – говори, че сте доста самовлюбени.

Кръгове и пръстени

Кръглите форми, които са свързани или нарисувани една в друга, показват нуждата за единство. „Чувствам се изоставен от този свят“ – именно това говорят тези драсканици за вас. Ако рисувате кръгове несъзнателно, най-вероятно имате нужда от приятел или от малко внимание.

Животни

Видът на животното може да разкрие доста за вашите емоции и характер. Тигър или вълк означава скрит или неизразен гняв. Лисица – най-вероятно искате да направите нещо лукаво. Катерица – нуждаете се от грижа и защита. Лъв рисуват обикновено онези, които смятат, че превъзхождат останалите хора. Ако създавате едно и също животно по няколко пъти, значи се сравнявате с него несъзнателно и се опитвате да го имитирате.

Спирали, кръгли форми и вълнисти линии

Morkadis

Проблемите на другите не ви притесняват особено много. Може би преживявате малка емоционална криза, тъй като се тревожите твърде много за нещата, които ви засягат. Трябва да контролирате своето поведение, за да избегнете потенциалните гневни изблици към другите.

Кръгове, диаманти и други геометрични фигури

Имате ясно предначертани цели и убеждения, рядко таите мнението си за себе си. Инатливи и настоятелни сте. Обикновено сте прекалено предпазливи и внимателни. Предлагаме ви да преосмислите това свое отношение към света.

Стрели

Стрелите символизират посоката на вашия живот. Ако сочат нагоре, вие сте ориентирани към хората. В случай, че са надолу – фокусирани сте върху себе си. Стрелка наляво означава, че сте се вгледали в миналото, а надясно – гледате към бъдещето.

Звезди

Искате да бъдете центъра на вниманието. Всички погледи в стаята трябва да са насочени към вас, независимо къде се намирате. Ако звездите, които рисувате, имат твърде много върхове или са разделени от центъра, най-вероятно страдате от депресия.

Цветя, облаци и слънце

Рисуването на цветенца и слънце, докато говорите по телефона, показва, че сте доволни от случващото се и най-вероятно фантазирате за нещата, които ви очакват за в бъдеще. Тези драсканици показват едно позитивно отношение към живота.

Кръстове

Това означава, че може би се чувствате гузни за нещо или вините себе си за грешките си.

Малки къщи и кутии

Симетричните форми разкриват любовта към реда и склонността ви да планирате внимателно всяко едно нещо. Знаете много добре какво искате, наясно сте с целите си и ще отстоявате мнението си независимо от всичко.

Шахматна дъска

Изглежда, че наскоро сте се озовали в неприятна или неудобна ситуация. Ако тези рисунки присъстват постоянно по листовете хартия, най-вероятно не можете да разрешите конкретна ситуация или се опитвате да откриете своята цел в живота и имате съмнения относно пътя, по който сте поели.

Форми тип пчелен кошер

Вашата основна цел е да поддържате мир и хармония в живота си. Искате да водите улегнал живот и може би да създадете семейство.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.