Как да разберем, че вкъщи има духове

pixabay.com

Как да разберем, че вкъщи има дух? Въпрос от такова естество предизвиква най-често иронични или скептични усмивки. Има обаче хора, които искрено вярват в съществуването на духове, нещо повече – че такива мистични създания населяват домовете ни и създават напрежение, а понякога вредят и са опасни.

За тези, които вярват в призраци, са следващите напътствия как да бъде открито подобно присъствие. За скептиците тази информация е повод да научат нещо повече за мисленето и вярванията на други хора.

Изострена интуиция

Усещането, което ни спохожда понякога, че сме наблюдавани, когато сме сами в някое помещение, е реално, а не илюзия. Такова усещане обикновено се случва в ново жилище, в което отдавна не е имало човешко присъствие.

Неспокойни сънища

Когато някой непрекъснато се оплаква от тревожни сънища, това може да е знак, че домът е обитават от дух. Интересно е, че това усещане е заразно, защото всички обитатели на дома имат такива оплаквания. Домашните любимци са неспокойни по време на сън и често кученцето излайва тревожно, а котето мяука на сън.

Усещане за студ в дома

Необяснимият студ е доста показателен признак за призрачно присъствие вкъщи. Всички опити да се затопли къщата са несполучливи, а странните прояви са комбинирани с потичане на водата в банята, когато там няма никой, отваряне на шкафове, без човешка намеса, запалване или угасване на лампата напълно неконтролирано от никого. Усещането от чуждо докосване в празно жилище е особено плашещо.

Усещането на домашните любимци

Повечето хора знаят, че котките се смятат за най-магическите домашни любимци, които имат странна връзка с незримите светове. Известно е също така, че мъркащите пухчовци не обичат духове. Горските животни пък стават особено агресивни, ако дух се приближи до техните убежища, защото долавят енергията му. Битува вярване, че ако писаната скача във въздуха, гонейки нещо невидимо, най-вероятно се опитва да хване дух или да го изгони от жилището. Кучетата пък лаят силно пак с цел да прогонят духа.

Усещането на растенията

Растенията са други живи същества, които реагират на присъствието на духове. Те не успяват да се развият и бързо загиват безпричинно. Всъщност причина има и тя може да е наличието на дух у дома. При такива прояви е добре да се взимат мерки за енергийно прочистване на дома.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Morkadis

Камера за наблюдение в училище засне призрак (видео)

Призрак на цар или атентатор шета в София през 1933 г.

Странният случай на корабът-призрак Мария Селесте

Пордимският полтъргайст от 1989 г. остава необяснима загадка и до ден днешен

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.