Когато трябва да си тръгнем, за да бъдем щастливи

разговор 1

Любовта е едно доста разтегливо понятие. Колко пъти ви се е случвало да се натъкнете на някоя стара любов и да се чудите под каква хипноза сте били, в момента, в който сте решили да свържете живота си човека, който гледате в момента?

Изживявал го е всеки. Но, това всъщност е едно доста нормално явление, което може да бъде едновременно отливка на това, което сме били в миналото и огледало на това, което сме в настоящето.
Но, тук не става въпрос за първото ви „сериозно“ гадже в осми клас, с което се кълняхте във вечна обич. Или за онази бурна страстна афера, която изживяхте на морето преди няколко години.

Тук става въпрос за момента, в който трябва да си тръгнете.

Мислили ли сте си защо предишните ви любови са били толкова различни от вас в момента? Да, определено вие самите сте били други хора, но е факт, че любовта е една доста веща хипнотизаторка.

Често се случва така, че се влюбваме в даден човек още преди да го опознаем, като причините могат да бъдат десетки: красивото лице на непознатия пич, който дойде с най-добрия ви приятел на партито просто ви хвърли в унес; или умопомрачителният секс, който правихте впоследствие; или подкрепата, която ви показа след това най-добрият ви приятел, след като непознатият пич се оказа пълен кретен и ви разби сърцето без време (като след това се влюбихте в най-добрия си приятел). Впоследствие, открихте, че най-добрият ви приятел е най-неподходящият човек за вас на планетата, но вече бяхте прекарали заедно две години…

Всеки има своята история, нали? И всеки път се заклевате, че няма да бъдете импулсивни и, че този път ще приемете нищо друго, освен истинската любов и се озовавате с поредното красиво бедствие…

Но, както казах в началото, любовта е като ластик: и винаги щом се скъса, все съумявате да го завържете на възел, да го увиете още малко и да закрепите поразклатената рамка, в която държите така ценната картина на мечтаната, идилична връзка.

Факт е, че сме свикнали да не си тръгваме от човека, в когото сме влюбени, та ако ще това да ни коства да преобърнем света и да докажем, че нещата ще се оправят.

Идеята за щастливата любов, или страхът да не останем сами често ни карат въпреки всичко да оставаме във връзката. Будизмът пък ни учи да обичаме безрезервно и без да очакваме нищо в замяна. Християнството стига още по-далеч и ни предлага да подложим смирено и другата си буза, след като вече са ни ударили шамар по едната… Но, всъщност, колко е достатъчно? Кога стига и кога трябва да кажем: „Стоп!“?

Когато, в даден момент нещата започват да не стоят по местата си, трябва да си зададем някои въпроси. Тези въпроси може да познаете по това, че това са тези, които най-много не искате да си зададете:

– Защо човекът, който би трябвало да ви обича ви наранява толкова много?

– Този човек ли действително виждате като партньора, с който бихте прекарали живота си?

– Действително ли този човек ви обича? Грижа ли го е за вас?

– А вие истински ли го обичате? Дори когато сте открили, че нямате една обща точка в ценностните си системи, светогледа си и интересите си?

Morkadis

– Уважава ли ви и кога за последно сте се почувствали истински обичани и ценни?

– Какво смята този човек за връзката ви изобщо? До каква степен я приема той като сериозна? Колкото и вие ли?

– Генерално, щастливи ли сте всъщност?

Когато съберете смелост и си отговорите честно на тези въпроси, сами ще получите кристално ясен отговор на дилемата, която стои пред вас.

И ако този отговор е, че ще трябва да продължите сами, то не се размотавайте. Да, това да си тръгнеш доброволно от този, в когото си влюбен (защото ти действително си влюбен, без значение, че човекът не е подходящ), може да бъде най-болезненото нещо и трудно за изпълнение нещо, но помнете: времето наистина лекува, а животът е пълен с възможности.

По добре си тръгнете сега и започнете да проучвате всички възможности, отколкото да си тръгнете, когато е прекалено късно и тези възможности вече да ги няма. Защото, всичко е преходно и животът е низ от определен случаи и случки. Колкото повече страните от потока от събития, то толкова потенциални възможности за една чудесна, нова и неочаквано добра любов ще изпускате.

Просто бъдете смели. Започнете най-после да рискувате. И, най-важното – отворете се емоционално. Само тогава животът ще ви повлече в чудното си пътешествие и ще ви покаже чудеса. Наистина не знаете какво изпускате!

Не сте ли поне малко любопитни какво се крие отвъд затворената врата на кулата?

инфо: lifebg.net

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.