Маргаринът убива интелекта

3

Маргаринът е продуктът, който убива интелекта, твърдят френски специалисти по хранене. Тази истината е родена, както винаги, в хода на дълги експерименти. На всичкото отгоре най-пагубна е вредата от маргарина върху децата, които постоянно го приемат чрез храните, пише struma.bg

В резултат на това се оказа, че те обикновено имат изключително ниска интелигентност. Малчуганите, които редовно ядат маргарин на възраст от три и половина години, показват три процента по-лоши резултати от тези, които не използват маргарин.

Защо се случва това учените не могат да кажат все още. Те предполагат, че виновни са така наречените трансмазнини в маргарина. Те могат да доведат до лоша памет и метаболитни нарушения в организма на мъниците и не само на тях.

Маргаринът е изобретен през 1869 г. от френски химик. Той се явява заместител на скъпото и дефицитно заради чумната епидемия тогава масло. Произходът на името е от гръцки и означава перла, защото в началото е бил твърд, бял и лъскав. Той се е произвеждал от говежди мазнини, мляко и парченца овче и краве виме.

Постепенно за производството му са започнали да употребяват растителни и рибни масла.
С напредъка на химията започват да се слагат добавки, които подобряват вида, способността му да се маже и аромата му. А в наши дни сме свидетели как маргарини се рекламират като полезни за сърцето заради витаминните добавки, които са вложени в тях.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.