Местността Седлото крие египетски тайни

странджа

Странджа е планина, която от край време пази много тайни. Едно от загадъчните места, намиращи се на нейната територия, е Седлото.

През 1981 година в горите на Странджа е намерена странна карта от животинска необработена кожа, върху която били изписани непознати символи, пише magicaura. Според запознати въпросният чертеж бил занесен от иманяра Мустафа на Людмила Живкова, която по същото време била председател на Комитета за култура.

Според него картата била предназначена за местността Седлото, която се намира между странджанските върхове Голямо и Малко Градище. А древно поверие гласи, че там е погребана египетската богиня – котка Бастет.

Запознати със случая твърдят, че Живкова толкова се впечатлила от думите на мъжа, че решила да прибере картата в личния си сейф. По-късно появата на картата станала причина за разпалени дискусии между учените, но повечето от тях гледали с пренебрежение на нея.

Според слуховете хора от кръга на Людмила Живкова занесли находката при Ванга с надеждата, че тя ще разкрие мистерията около чертежа.

Тогава българската пророчица казала, че много отдавна дошли хора по вода от Египет. Тя ги описала като високи, стройни и чернокоси. По думите ѝ те носели кукерски дрехи и маски.

Ванга била сигурна, че картата показва гроб на жена, която държи жезъл от извънземна материя. Тя ги предупредила да не започват да разкопават мястото, защото ги заплашва сериозна опасност.

Междувременно иманярът Мустафа бил пребит и разпитван от милиционери. Малко след това той починал. Това обаче не секнало интереса на Живкова и не след дълго била организирана тайна експедиция до местността, предвождана от Кръстю Мутафчиев, офицер от Държавна сигурност.

След като провели проучването, участниците останали много впечатлени от видяното. По думите им мястото е заредено със силна мистична енергия. Според тях тя се усеща най-силно в нощта на 5-ти срещу 6-ти май.

В този момент на скалата се появявало необикновено сияние и две фигури на мъж и жена. За нас обаче все още остава загадка каква е причината за феномена.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

АРХЕОЛОЗИ-ЕГИПТОЛОЗИ ПОСЕТИХА СТРАНАТА НИ ЗАРАДИ ПРЕДСКАЗАНИЕ НА ВАНГА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.