Мистерия: Тайната на „Тоболският мислител” остава неразкрита

5

Уникалната скулптура, известна като „Тоболският мислител” е открита през 1977 година, а учените са я датирали на възраст 9000 години. Смята се за най-старата известна фигура, намирана някога в Азия. Това съобщава „Земни хроники за живота”.

Откривател е тракторист в Казахстан, който прокопавал брега на една малка река. След като учени публикуват снимки на намерената статуя, уфолози предполагат, че това не е човек, а извънземно същество. Причината-удивителната й прилика с известните статуи на остров Пасха.Според тях, това не е съвпадение, а изобразяване на едно и също същество или същества.

Преди няколко години бившият американски разузнавач Едуард Сноуден съобщи, че е видял секретна информация на ЦРУ, отнасяща се до подземна цивилизация на рептоидите-разумни влечугоподобни същества. Тази цивилизация живеела в тунели, пронизващи цялата планета и се простират на десетки хиляди километра.

Косвено тази версия бе потвърдена от спелеолози. Те твърдят, че има пещери, които се простират на десетки километри и никой не е стигал до края им. Затова не е изключено тунели да свързват Великденските острови и континентите. А остров Пасха е един от тези острови.

Затова има и версия, че „Тоболският мислител” е създаден именно от загадъчната цивилизация на влечугоподобните. А каква сила притежава тази най-древна скулптура, това може да се усети само ако човек застане пред нея.

инфо: pik.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.