Мобилните устройства вече са повече от хората

телефонЗа първи път броят на активните мобилни устройства, които определяме като “умни”, надхвърля броя на хора, населяващи планетата, пише CNET.

Според статистическата служба на САЩ в момента на Земята живеят 7.2 милиарда души, като тази цифра нараства с двама човека на секунда или с 1.2 процента годишно. Данните на компанията за анализ на мобилния пазар GSMA показват, че понастоящем в глобален мащаб функционират над 7.2 милиарда SIM карти и цифрата нараства пет пъти по-бързо от световното население.


И докато активните SIM карти са повече от хората, по-малко от половината жители на планетата имат мобилен абонамент, което означава, че на всеки активен абонат се падат по приблизително две карти.

“Няма друга технология, постигнала ефекта на мобилните телефони. Това е най-бързо разрастващият се феномен, създаден от човека – от нула до 7.2 милиарда за три десетилетия”, казва Кевин Кимбърлин, председател на Spencer Trask&Co. Компанията на Кимбърлин е първоначалният инвеститор в Millicom, стартираща фирма, която работи за осигуряване на мобилна свързаност в развиващите се страни с помощта на партньорства с гиганти като Facebook.

инфо: actualno.actualno.com

Вижте още: 

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ РАДИАЦИЯТА НА МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.