Най-богатите личности в историята

пари

Разделението между бедни и богати е съществувало винаги в човешката природата. Всеки се стреми да забогатее, но малцина постигат това. Изисква се огромен, нечовешки труд и малко късмет, за да можеш да станеш милионер по честен път, а представяте ли си колко е трудно да притежаваш милиарди. Ето и 10 личности в световната история, натрупали най-голям капитал според Expanded Ramblings.

10) Амансио Ортега е испанец, роден през 1936 година, по времето на Испанската гражданска война. Неговото състояние е 64,5 милиарда долара и е натрупано от бизнес сделки.

9) Уорън Бъфет е роден по време на Голямата депресия и е най-големият играч на Wall Street. Състоянието му се равнява на 72,2 милиарда долара.

8) Карлос Слим притежава огромна телекомуникационна мрежа, която му е донесла 77,1 милиарда от щатската валута.

7) Софтуерният магнат Бил Гейтс заема седмата позиция със 78,9 милиарда.

6) Корнелиус Ван Дер Билд е живял през 19 век и е спечелил своите 185 милиарда от построяването на железопътни пътища в САЩ.

5) Алън „Червения“ е племенник на Вилхелм завоевателя, а освен това е притежавал огромни финанси, близо 194 милиарда долара.

4) Джон Рокфелер е синоним на богатство и има защо. Неговото състояние измерено със сегашни пари е 341 милиарда долара и е придобито чрез неговата нефтена империя.

3) Андрю Карнеги е друг американски предприемач от края на 19 век. Занимава се с производство и продажба на желязо и достига печалба от 372 милиарда.

2) Манса Муса е велик крал на Мали живял през 13 и 14 век. Неговото богатство се равнява на 400 милиарда долара, но дори не се и доближава до най-богатия човек в историята.

1) С право можем да кажем, че Октавиан Август е най-богатият човек в историята на света. Притежавал е лично богатство от 4 трилиона долара, а освен това и половината познат по онова време свят е коленичил пред него.

инфо: actualno.com

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.