Най-красивите малки градчета по света (част 2)

Продължение от част 1.

Продължаваме с невероятните местенца за живеене по света.

1

11. Анси, Франция

Може да се поспори дали Анси не е още по-живописен и от Френските Алпи, които го обграждат. Издигнат около крепост от 14-и век, градът е разчертан от малки канали и потоци.

2

12. Гьореме, Турция

Гьореме е се появява по времето на Римската империя. Твърдите скали са послужили за основа и защита на онези, които са изградили подземното градче. И до днес по-голямата част от Гьореме все още е запазена. Много църкви са издялани директно в скалите.

3

13. Левънуърт, Вашингтон

Да, Левънуърт не е в Европа, но това определено не си личи, тъй като градът е издигнат по баварски модел. Първоначално е бил малко селце на дървари, което едва се е издържало. През 1962г местната общност решава напълно да трансформира града в това, което е днес, спасявайки го благодарение на туризма.

4

14. Куинстаун, Нова Зеландия

Куинстаун е вдигнат до красивото езеро Уакатипу, което предлага забележителни гледки към околните планини. Европейските изследователи Уилям Гилбърт Рийс и Николас фон Тунзелман са били първите, заселили се тук през 1860г, а след откриването на злато градът процъфтява.

5

15. Скрито планинско село в Цзючжайгоу, Китай

Не е известно много за тези изолирани села, пръснати из цял Китай. Днес те са достъпни само пеша и предлагат уникален поглед към културата на класически Китай.

7

17. Пукон, Чили

Това екзотично крайезерно градче стои в сянката на активен вулкан и е известна туристическа дестинация в Чили, защото предлага много приятни занимания като ски и каяк.

6

16. Ширакава-го, Япония
Morkadis

Ширакава-го е малко, традиционно село, известно със стръмните покриви на къщите, направени да издържат и най-тежкия снеговалеж на света. Гъстите, мистични гори и извисяващите се хълмове около селото правят района доста недостъпен.

8

18. Моро де Сао Пауло, Бразилия

Моро де Сао Пауло е толкова спокойно градче, че там колите са забранени и единственият начин да го достигнете е по вода или с чартърен полет. В миналото островът е бил рай за пиратите и крепост за португалците.

9

19. Албарасин, Испания

Албарасин е красиво запазено средновековно градче в северна Испания. Скалните рисунки в пещерите там са сред най-важните доказателства за левантийско изкуство в Испания.

1

20. Шауен, Мароко

Шауен е най-известен със сините си сгради, боядисани в много приятни нюанси. В непосредствена близост се намират и божествено красиви планини и водопади.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още: 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.