Най-прочутите конспирации в древния свят: Цезар се е самоубил, а Исус е син на Клеопатра

исус

За всяко историческо събитие има изобилие от теории на конспирацията.

Дори в древния свят много хора вярвали, че великите паметници и чудеса са били построени от извънземни, вместо от древните им предци.
Но някои от най-интересните теории на конспирацията се отнасят за живота на легендарните хора, които са променили хода на историята.

Цезар се е самоубил

Всички знаят историята. Цезар е убит в Сената, за да не се превърне в диктатор. Според теория, появила се към края на Римската империя, великият пълководец се е самоубил. Според нея Юлий Цезар страдал от тежка депресия, предизвикана от ужасните пристъпи, които имал, предизвикани от епилепсия на темпоралния лоб.

Историята била фалшифицирана от наследника му Август, който не можел да позволи да се разклати популярността на Цезар със самоубийство. Затова бъдещият император го превърнал в мъченик, като разпространил мълвата, че убит от сенатори.

Цезарион е Исус

Друга пиперлива теория на конспирацията, възникнала в апокалиптичните времена на падането на Западната римска империя, твърди, че Исус не е никой друг, а изгубеният син на египетската красавица Клеопатра и Юлий Цезар – Цезарион. Това, което днес се знае, е, че след смъртта на Клеопатра наследникът й бил изпратен на юг в Етиопия, като крайната цел била Индия.

Тогава той изчезва от историческите хроники. Драматичните събития се разиграли през 44 г. пр. Хр. През 4 век от новата ера обаче усилено се говорело, че той се завърнал от Индия, изучил източната мистика, имал лечебни умения, научени в египетския двор. Според тълкованията Исус означавало в действителност син на Изида.

Клеопатра се водела приживе превъплъщение на богинята. Допълнително гориво на теорията давал фактът, че кометата, която предизвестила идването на Спасителя, се казвала Sidus Iulium или в превод Звездата на Цезар.

Моисей в действителност е Ехнатон

Бащата на Тутанкамон – Ехнатон, е известен с опита си да въведе един бог в многообразния пантеон на Египет. В древна теория се смята, че той и Моисей са един и същ човек. В Библията има препратки, че еврейският пророк всъщност е египтянин.

Според теорията той е отгледан в дома на еврейския си дядо, защото имало опити за покушение срещу него, докато живеел в двореца. След като се жени за сестра си Нефертити, той става фараон. Неуспявайки да въведе един бог на Египет, той се премества в Синай с последователите си, а на престола застава Рамзес. Ехтанон се опитва да си върне престола, но е разбит. В битката умира Рамзес, но синът Сети го замества.

Останал без армия, Ехнтанон се мести в Ханаан, където възнамерява да се укрепи и в по-късен период да си върне престола. Постепенно временната база се превръща в нов дом за изгнаниците и Ехнатон става Моисей.

Скорошни изследвания дори твърдят, че повечето от персонажите, описани в Стария Завет, всъщност са египетски и че Десетте заповеди са базирани на египетския правопис.

Morkadis

инфо: 168chasa.bg

Вижте още:

ИСТИНА ЛИ Е МОДНАТА КОНСПИРАЦИЯ: НАЦИСТИ СЪЗДАВАТ ЕС И НАТО?

КОНСПИРАЦИИ ЗА ЗИКА: ВИРУСЪТ Е ОПРАВДАНИЕ ЗА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ОПАСНА ВАКСИНА

КОНСПИРАЦИИТЕ ЗА ЛЕЙДИ ДАЯНА: УБИТА БРЕМЕННА ИЛИ САМА СИМУЛИРА СМЪРТТА СИ

ТЕРОРИСТИЧНИТЕ АТЕНТАТИ В ПАРИЖ – НЕЩА, КОИТО БУДЯТ СЪМНЕНИЕ В ОФИЦИАЛНАТА ВЕРСИЯ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.