Особняците от цирка, които наистина са съществували

1

Жената-пингвин, момчето с три крака, момичето-камила, мъжът-слон и други са циркови артисти, които наистина са съществували и били известни със своята неестествена физиология.

Обикаляйки с цикровата трупа, те били живото зрелище за тълпата, която ги наричала уроди.

Франческо Лентини – момчето с 3 крака

Франческо е един от малкото циркови артисти, който е успял да си спечели уважение след години на унижения и подигравки. Той е имал трети крак, прикрепен към гърба му.

Кракът най-вероятно се е появил от негов сиамски близнак, който не е оживял. Виждайки, че няма да живее нормално, още като дете Франческо се присъединява към циркова трупа.

Шлитци – с глава като игла

Шлитци, известен в цирка като мъжа с глава като игла, е роден с микроцефалия, при която обиколката начерепа е в няколко пъти по-малка от обикновеното. Състоянието е съпроводено и с леки умствени увреждания.

Родителите на Шлитци го продали на цикова трупа, още когато бил бебе. Той се отличава с голямата си и безусловна любов към всяка същество, въпреки че самият той не е обичан от никого.

Ела Харпър – момичето-камила

2

Ела е родена с деформация, при която коленете ѝ са извити назад. След като се появява в цирка, медиите по цял свят я представят като най-изумителния изрод, който някога е съществувал.

Тя обикаля с трупата до 1886 година, когато събира достатъчно пари и тръгва на училище. След това единствената документална следа за нея е удостоверението ѝ за сключен брак от 1905 година.

Фани Милс – момичето с огромни крака

3

Morkadis

Позната като момичето с огромни крака, Фани Милс е родена с генетично заболяване, при което краката ѝ се уголемявали до неестествени размери. Тя умира на 39-годишна възраст, като всеки един от краката ѝ тогава достигал дебелина от 43.2 сантиметра.

Джоузеф Мерик – човекът-слон

Най-популярният цирков артист е човекът-слон, чието име е било Джоузеф Мерик. Той е роден като нормално бебе, но с годините главата от лявата му страна започва да се подува. На 12 години деформацията му е стигнала плашещи размери и баща му го гони от дома, оставяйки го сам и без пари.

Опитал се да работи като продавач с маска на лицето, но не успявал да се скрие от любопитните погледи на клиентите. След това решава да се включи към циркова трупа, където бил основната атракция. И до днес не е известна причината за състоянието му.

Лен и Ърни – две момчета с една глава

4

Ърни Дефорт е роден с близнак-паразит, прикрепен към тялото му. Растящият му близнак се казвал Лен и до 12-годишна възраст сериозно влошава здравето на Ърни. Препоръчано е хирургическо отстраняване на Лен, но момчето вече било емоционално привързано към своя близнак и отказало да се подложи на операция.

Никодемус Невероятния

5

Никодемус, чието истинско име е Джон Догс, е роден с няколко пъти по-къси крайници от нормалното. В цирка той се проявявал като талантлив акробат.

Мигнан – жената-пингвин

Мигнан, известна в цирка като жената-пингвин, е родена с фикомелия – рядко заболяване, което ръцете са необичайно къси, а пръстите са слепени един към друг и повече приличат на плавници.

Мигнан се е омъжвала два пъти, като от първия ѝ брак се ражда напълно здрав син.

Персила – жената-маймуна

6

Персила е с вродена хипертрихоза, от което има 2 реда зъби и силно окосмяване на лицето. Баща ѝ искал максимално да се възползва от заболяването на дъщеря си, заради което я дава под наем на циркова трупа, а в замяна те му плащат.

Ръководителят на трупата Карл Лутер много се привързал към Персила и когато баща ѝ е застрелян след свада, той я осиновява и отглежда като своя дъщеря.

В цирка Персила среща Емет Беджано – мъжът с кожа на алигатор. Двамата се влюбват и живеят щастливо до края на дните си.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

НАЙ-ГРОЗНАТА ЖЕНА В СВЕТА“, ЛИСИ ВЕЛАСКЕС, РАЗКРИВА СМИСЪЛА НА ЩАСТИЕТО И КРАСОТАТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.