Пирамидите били построени с… хеликоптер?!

пирамиди

Йероглиф в египетски храм – знак за невероятни технологии или случайност

В погребалния храм на Сети I в Абидос, Египет, са открити йероглифи на хеликоптер, подводница… Възможно ли е цивилизация, живяла хилядолетия преди развитието на съвременните технологии, все пак да ги е познавала и използвала? И защо не, Жул Верн е писал за подводници преди да бъдат създадени, или поне така си мислим. Възможно е всичко да е било вече открито и впоследствие загубено като знание? Така и информацията отново достига до нас и преоткриваме вече откритото. Тогава загадката около построяването на пирамидите и сфинкса престава да бъде сериозен проблем пред египтолозите, защото отговорът се крие буквално пред очите ни. Но остава въпросът откъде са познавали тази технология?

Има теории, които загатват за извънземна намеса. Храмът в Абидос е свързан с култа към бог Озирис. Но каква точно е представата на египтяните за боговете? Не е ясно дали той и другите богове са били част от митологията, опит да си обяснят необяснимото в света или реални същества от други светове или измерения, дошли да ни предадат своето знание, закодирано в храмовете и йероглифите на древните цивилизации. Такава древна цивилизация е и тази на атлантите, за която пише Платон в своите диалози. Смята се, че може да са наследници на извънземната цивилизация, заселила се на нашата планета. Тогава тези високотехнологични изобретения вероятно са ни били предоставени именно от тази изключително интелигентна раса.

Но това не са всички възможни обяснения. Египтолозите, поглеждайки йероглифите, говорят за палимпсест – наслагване на няколко текста един върху друг, при което може да се образува подобно смесване на йероглифи. Долният пласт вероятно не е бил достатъчно добре обработен от наследника на Сети I – Рамзес II, който довършва храма. Обяснението е логично, но дали това е истината – преценете сами.

инфо: spisanie8.bg

Вижте още: 

МЕКСИКАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПУБЛИКУВА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ДРЕВНИ КОНТАКТИ НА МАИТЕ С ИЗВЪНЗЕМНИ

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.