Похвално слово за подсъзнанието

подсъзнание

Имате възможността да подчините вашето подсъзнание и да се промените. Дадено ви е да имате всичко, което искате. Най-важното е да повярвате в това. Та нали всеки физически процес започва с мислите, които възникват в главата ви!

1. Подсъзнанието не прави разлика между реалност и въображение. Ако подсъзнанието смята, че вземате лекарство (а не драже със захар, както е наистина), то дава на организма заповед да понижи температурата на тялото. Всяка светла мисъл може да подобри физическото ви състояние тук и сега. Но това си има и обратна страна. Ако във вечерната емисия новини сте чули информация за някаква нова болест, можете съвсем осезаемо да почувствате симптомите ѝ.

2. Подсъзнанието контролира 95 % от живота ни. На първо място – движенията на тялото ни, поддържането на температурния му баланс, първичните рефлекси. Дължите едно „благодаря“ на подсъзнанието за това, че не мислите постоянно, че трябва да дишате.
Знаете ли, че за едно денонощие човешкият мозък генерира около 60 000 мисли? Но над 40 000 от тях са същите, които сте гонили из главата си вчера. Случва се така, защото през по-голямата част от времето мозъкът работи на автопилот, като отстъпва ръководството в управлението на поведението ви на подсъзнанието.

3. Подсъзнанието общува с нас чрез сънищата. Но за да се научим правилно да ги разбираме, ни е нужна добра подготовка. Много уважавани психолози смятат, че животът ни в сънищата е също толкова важен, както и съзнателният ни живот в реалния свят.

4. Подсъзнанието е винаги будно. Няма значение колко дълбоко спите – несъзнаваното чува всичко и чувства.

5. Подсъзнанието обича навиците. То позволява да извършваме добре усвоени действия, без да включваме съзнанието. Разбира се, в зависимост от ситуацията, това може да донесе както полза, така и вреда.

6. Подсъзнанието приема всичко буквално. Ето защо понякога ни плашат филми на ужасите и страшни случки, разказани преди сън. С ума си разбираме, че това е приказка, но сигналът за опасност въпреки всичко постъпва в мозъка.

7. Подсъзнанието живее в настоящето. Можете да потънете в мечти или да се отдадете на спомени, но подсъзнанието винаги ще ви напомни къде се намирате наистина. И точно това ви помага да останете с ума си.

8. Подсъзнанието не борави с думи — то предпочита образи и картини. Ето защо ако искате да излъчите някаква заповед до своето подсъзнание или до нечие друго, формулирайте я в ярка образна форма.

9. Подсъзнанието е първобитно. То си няма на представа, че живеете в цивилизована държава и не ви заплашват саблезъби тигри.

10. Подсъзнанието е мултифункционално. Твърде трудно задържаме в главата си едновременно даже три мисли. Подсъзнанието постоянно обработва чудовищно количество данни, възприема и преработва всички сигнали от организма и ги връща обратно в мозъка. Страшно е да си представим колко би се забавил животът ни, ако изведнъж подсъзнанието ни почне да работи със скоростта на съзнанието.

инфо: spisanie8.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.