Първият хилядолетник вече може да се е родил

бебе

Много вероятно е вече да се е родил човекът, който ще живее до 1000 години. Това поне е така за все по-голям брой изследователи, които смятат, че съвсем скоро ще достигнем до биологична революция, която да позволява запазването на младостта.

В епицентъра на тази теория е геронтологът Обри де Грей, който е и съосновател на базираната в Калифорния изследователска фондация „Стратегии за проектирано незначително стареене“ (Strategies for Engineered Negligible Senescence – SENS), разказва изданието Motherboard. Според Де Грей целта на проучванията му е да намали щетите от процеса на стареене, а не да го спре напълно.

„Ако си зададем въпроса дали се е родил човекът, който ще бъде способен за избяга от лошото здраве, когато е вече възрастен, за неопределено време, тогава аз ще кажа, че шансът е висок“, каза той като допълни, че той е почти 80%.


В момента Де Грей развива терапия, при която се убиват клетките, които вече не са способни да се делят, като така се освобождава място за здрави клетки, които се делят и запълват тъканта.

„Тези терапии ще бъдат достатъчно добри, за да могат да подмладяват напълно хора на средна възраст, например 60, които биологически няма да са на 60 години, докато не станат хронологично на 90“, обясни Де Грей.

Според него тази техника за младост е много по-вероятно да се развие преди тези на останалите геронтолози, които са фокусирани върху ограничаване на щетите, които метаболизмът причинява на тялото.

инфо: interest.actualno.com

Вижте още:

ОТКРИХА ЖИВОТНО, КОЕТО ЖИВЕЕ ВЕЧНО

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.