Стивън Хокинг предсказва апокалипсис във Вселената

стивънИзвестният теоретичен физик и космолог Стивън Хокинг предсказва апокалипсис заради Хигс бозона, съобщава „Хъфингтън поуст“.

Ученият е уверен, че бозонът е способен да предизвика изчезването на двете фундаментални основи на Вселената. Хокинг пише за това в своята нова книга Starmus, която ще излезе през октомври 2014 г.

Според Хокинг, по време на експеримент в земни условия може да бъде създаден нестабилен Хигс бозон, който да стане своеобразен тунел между „изкуствения и истински вакуум”. В резултат на пробив в Полето на Хигс, цялата Вселена ще премине в друго физично състояние. При това този преход ще е мигновен.


Смята се, че т. нар. Божия частица е агентът, който дава маса на материята след Големия взрив преди 13,7 млрд. години.

Частицата Хигс бозон носи името на британския физик Питър Хигс, който през 1964 г. прави предположение за съществуването й. Според него тя “носи вината” за образуване на звездите и планетите, и в крайна сметка за възникването на живота.

инфо: http://www.24chasa.bg/

Вижте още: 

ХОКИНГ: СЛЕД 50 ГОДИНИ ЩЕ ЖИВЕЕМ НА ЛУНАТА И ЩЕ ИЗСЛЕДВАМЕ МАРС

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.