Странни обичаи в различните страни

леприконПочти всяка държава в света има своите странни за туристите обичаи. За местното население те са нещо съвсем нормално, част от ежедневието. Туристите обаче често попадат в изненадващи и конфузни ситуации. Британският сайт Buzzfeed представи наскоро няколко интересни факта относно най-странните обичаи и порядки в няколко страни по света.

Кимането в България

Макар и да ни се струва не на място, българското кимане за отрицание надолу с глава е класирано от британското издание като едно от най-странните неща в целия свят. Ако се замислим обаче, при условие, че в целия останал свят кимат по противоположен начин, решението на сайта не е толкова учудващо.

Великденското къпане на момичета в Словакия

В Словакия има обичай момчетата да изливат кофи с вода върху момичетата и да им бият леки шамари. Вярва се, че по този начин девойките ще бъдат здрави през следващата година. Как обаче ще се почувства една чуждестранна мома от словашката добронамереност, вече е друг въпрос.

Абитуриентските балове в Норвегия

Традицията в Норвегия повелява всеки абитуриент да облече червен гащеризон, който да се носи в продължение на цели седемнадесет дни. Освен това е прието през този период вече бившите ученици да не работят, а да обикалят страната и да се веселят с наети от тях автобусчета.

В Япония кръвната група е от голямо значение

Японците са странни не само за нас, а може би за целия свят. Дългата историческа откъснатост на страната на изгряващото слънце е създала десетки странни обичаи и вярвания сред обикновените японци. Например на острова кръвната група може да определи цялото социално израстване на човек. Японците съдят по нея за характера ти и какъв човек си (подобно на зодиите).

Елфите и леприконите в Ирландия

Излязло наскоро проучване показа, че огромен процент от ирландците вярват в съществуването на елфи и леприкони. Оттам произлизат и редица странни обичаи, които хората, особено в селските райони, продължават да спазват – като това да се слагат бонбони в храстите и чаши с топло мляко пред вратите.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

АЗИАТСКИТЕ СУЕВЕРИЯ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.