Цял град от близнаци

близнаци

Градче в Босна привлича туристи с необикновено многото близнаци, при това родени в рамките на няколко години – в периода на войните при разпада на бившата Югославия, пише в. „България днес“.

Бужим, в североизточните планински части до границата с Хърватия, е истински феномен, който вече занимава социолози, медици и краеведи.

Бившият учител и журналист Неджиб Вучели обръща внимание на необичайно високия брой на близнаците в средата на 90-те, когато съпругата му го дарява с две бебета. В търсене на подходяща двойна количка той постепенно се запознава и с други родители от 20-хилядния град, които също имат близнаци. Вучели се захваща активно с темата и установява, че най-много близнаци се раждат от 1992 до 1995 г. Той открива над 21 двойки, а според него всъщност са много повече, тъй като редица жители на Бужим емигрират заради кървавия конфликт.

инфо: novini.bg

Вижте още:

НЕВЕРОЯТНАТА ИНТУИЦИЯ НА БЛИЗНАЦИТЕ НАИСТИНА СЪЩЕСТВУВА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.