Черните дупки могат да са портали към паралелни вселени, твърди Стивън Хокинг

черна дупка

Британският гений сподели нова, спираща дъха теория

Не всичко е загубено, ако попаднете в черна дупка според гениалния Стивън Хокинг. Напротив – това може да ви отведе в друга вселена, предава Guardian.

Новата теория на британския физик изтъква, че всяка информация, която е „всмукана“ от черна дупка не се губи, но тази бездна компресира материята до такава степен, че всички закони на физиката се рушат.

„Ако почувствате, че сте в черна дупка, не се предавайте. Има изход.“ – заяви на публична лекция в шведската столица Стокхолм Хокинг. 73-годишният учен твърди, че е открил механизъм, „който може да възстанови загубената информация, потънала в черната дупка“.

стивън хокинг

Стивън Хокинг

Информация за физическото състояние на нещо, изчезнато в черна дупка, изглежда безвъзвратно загубена. Но законите на вселената не работят по този начин – това не би трябвало да е възможно. Дори и попаднало в подобна бездна, която все още никой не е проучил, информацията не може да бъде загубена, тя трябва да иде някъде.

Според Хокинг, има две възможности „къде“ отива. Първата от тях гласи, че всичко се превръща в някакъв вид „холограма“ на ръба на черната дупка. Вторият вариант, според професора от Кеймбридж, е, че погълнатата информация може да премине в паралелна вселена, т.е, черната дупка се явява „портал“.

„Възможно е дадена черна дупка да отвори път към паралелна вселена. Но не е възможно да се върнеш обратно в нашата. Въпреки че съм „запален“ по летенето в космоса, не бих пробвал подобно нещо.“ – заключи Хокинг.

инфо: fakti.bg

Вижте още: 

СТИВЪН ХОКИНГ: РАЗУМНА СИЛА Е СЪЗДАЛА ВСЕЛЕНАТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.