Разкриха защо хората се притесняват на големи вечери

%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8

Причината хората да се притесняват да участват в големи вечери е, че не могат да поддържат повече от четири разговора едновременно. Това разкриха учени от университета на щата Аризона, пише в. „Дейли мейл“.

Те направиха проучване защо една вечеря в широк кръг от познати и приятели може да бъде също толкова голям стрес за госта, колкото и за домакина. Човешкият мозък няма способността да осмисля множество гледни точки едновременно. Най-способни да се справят с подобно общуване са жените, убеден е доктор Джейми Кремс от университета.

„Хората не могат да поддържат разговор с повече от четирима участника в него, защото нямаме познавателни ресурси за това“, каза тя.

Доктор Кремс допълни, че жените може да имат еволюционно предимство пред мъжете, защото са „по-способни да проследяват социална информация“.

Проучването е направено сред 200 души, които водят разговори.

инфо: БТА

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.