10 важни правила за първата брачна нощ от края на XIX век

любов

Разбиранията за секса се променят с времето и ще продължават да се променят и занапред. Когато Рут Смитърс е написала книгата „Сексуални съвети за съпрузи“ през 1894 г., вероятно е имала много сериозни намерения и очаквания, но днес съветите ѝ изглеждат доста смешно и със сигурност са неизползваеми.

Препоръките на авторката за интимен контакт са насочени към консервативната жена, а четивото се фокусира върху „страшното изкуство, наречено секс“. Жените по онова време вероятно биха припаднали, ако машината на времето ги пренесе в съвременното разкрепостено общество.

Писателката подробно разяснява на жените какво ги очаква по време на първата брачна нощ. Младите невести трябва да помнят и спазват няколко изключително важни съвета в спалнята си. Ето 10 правила за първата брачна нощ от края на XIX век, които звучат шокиращо на фона на днешната разкрепостеност.

1. Младите момичета никога не трябва да позволяват на мъжете си да ги вижда без дрехи. Те също не трябва да виждат съпрузите си голи. Доколкото е възможно, двойките да правят любов на пълна тъмнина.

2. Жената трябва да лежи и да не мърда.

3. Мъжете по природа са развратни същества. Ако им дадете какъвто и да било знак, те могат да отговорят на него.

4. Жените по време на сън трябва да носят памучни нощници, а мъжете пижами. Облеклата за спане трябва да се обличат в различни помещения.

5. Жената не трябва да бъде събличана по време на половия акт, така по-малка част от кожата ще бъде изложена на допир.

6. По време на интимни ласки жената трябва да е мълчалива и да не показва никакво удоволствие. След края на акта, умната жена трябва да започне да „дърдори“.

7. Жената трябва да прави всичко, за да избегне секса по всякакъв повод.

8. Мъжът няма право да целува жената по устата, а жената може да позволява целувка само по бузата.

9. Ако мъжът се опита да повдигне нощницата на съпругата, тя трябва да го избегне.

10. Мъжът трябва да знае кога да настоява за интимност, като не трябва да използва жестове, милувки или целувки.

инфо: 10te.bg

Вижте още:

Секс скандалите, шокирали средновековна Европа

Сексът през Средновековието

Секс скандалите, който затриха цели империи

Изследване: Ето какъв е бил сексът в Османската империя

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.