10 животински вида, от които можем да се учим на вярност и любов

Склонни сме да мислим, че лоялността и саможертвата във връзките е присъща само на хората. Оказва се, че и в животинските среди съществува истинска романтика и моногамност, които буквално отговарят на клетвата „да бъдем заедно в скръб и радост, докато смъртта ни раздели“.

Животните разбират езика на любовта и е полезно да вземем пример от тях. Само този, който никога не е съжителствал с животно, може да каже, че те са безчувствени.

При животните има толкова много обич, топлота и нежност, колкото понякога трудно бихме открил в човешките взаимоотношения. Нямат предразсъдъци, не се интересуват от социалния статус, имидж или убежденията. Оставят се на инстинкта да ги води и просто се обичат.

В доказателство на това, днес ви представяме 10 животински вида, от които можем да се учим на вярност и любов.

1. Пингвините

1

Тези птици съхраняват топлотата в сърцата си в суровите условия на Антарктика. Те създават двойки, които остават заедно в продължение на много години. Родителите се редуват в мътенето и изхранването на малките.

2. Белите лебеди

2

Лебедите остават верни един на друг през целия си жизнен път. Семейният им живот се характеризира с прекрасни качества като приятелство, грижа един за друг и състрадание.

3. Орлите

3

Моногамният орел не случайно е избран за символ на националния герб на една от най-големите държави в света – САЩ.

4. Гибоните

4

Morkadis

Трябва да се отбележи, че съюзите между тези животни са изключително силни, тъй като те успяват да изградят равни права в отношенията си.

5. Албатросите

5

Тайната на силната връзка при албатросите може би се крие в дългите пътувания на съпруга и в ритуалните любовни танци на съпругата.

6. Вълците

6

Вълкът се отнася много мило и нежно към вълчицата. Само смъртта е в състояние да ги раздели.

7. Бобрите

7

Централно място в семейството заема женската. Тайната на дългите и щастливи отношения на двойката се крие в безкрайната мъдрост на дамата.

8. Гургулиците

8

В много произведения в литературата, гургулиците се появяват по двойки. С течение на времето, те са се превърнали в символ на любов и преданост. Дори вдъхновяват Шекспир да напише поемата „Фениксът и гълъбът“.

9. Бухалите

9

Самецът нежно ухажва своята любима около година. Изгражда дом и я кани да стане неговият партньор в живота. Ако женската се съгласи и създадат потомство, мъжкият изцяло се грижи за сигурността на семейството си.

10. Лисиците

10

Ако се случи така, че женската лисица умре, мъжкият никога не търси нова половинка и живее сам до края на живота си.

инфо: 10te.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.