10 знаменитости, които разкриват психичните си заболявания, за да вдъхнат смелост на другите

Трудно е човек да говори за проблемите си, затова ако друг го направи, това често помага. И въпреки че според проучвания един от пет души страда от някакво психично разстройство, темата продължава да е некомфортна за това повечето хора.

Тези известни личности са признали публично, че имат едно или друго психично заболяване, потърсили са помощ и искат тези, които страдат от подобни проблеми, да направят същото.

Изненадани ли сте от някои от тези разкрития? В крайна сметка, всички сме хора.

1. Елън Дедженеръс, депресия

8

Всичко, от което някога съм се страхувала, ми се случи. Загубих предаването си. Бях непрекъснато нападана. От положението, в което изкарвах куп пари, правейки комедия, стигнах до положение, в което не изкарвам никакви пари. Когато напуснах студиото, след 5 години упорита работа, знаейки че са се отнесли с мен неуважително по единствената
причина, че съм лесбийка, просто изпаднах в дълбока, дълбока депресия.

2. Леонардо ди Каприо, обсесивно-компулсивно разстройство

7

Леонардо ди Каприо още като дете е страдал от обсесивно-компулсивно разстройство, което се отключва отново по време на снимките на „Авиаторът“.“Гримьорът и асистентът ми да ме водеха до снимачната площадка и знаех, че си казват „О Боже, ще ни трябват десет минути, за да го заведем до там, защото той трябва да се връща и да стъпва на онова, да докосва вратата и да влиза и да излиза пак. Това буквално ме подлудяваше през цялото време. Продължи месеци след
снимките, и още.“

3. Джоан Роулинг, депресия

9

Никога не съм и помисляла да се срамувам от това, че съм страдала от депресия. Никога. Какво срамно има? Минах през наистина трудно време и съм доста горда, че успях да се измъкна.

4. Хейдън Пенетиър, следродилна депресия

10

Има голямо неразбиране – има много хора, които си мислят, че това не е нещо реално, че е само в главите им. „О, просто хормони“ , омаловажат го. Но това е нещо напълно неконтролириуемо. Наистина болезнено и наистина страшно и жените имат нужда от много подкрепа.

Morkadis

5. Елтън Джон, булимия

1

Веднага щом казах „имам нужда от помощ“, знаех, че ще се оправя и бях решен да се оправя. Но беше такова облекчение да успея да го кажа.“

6. Джим Кери, депресия

2

Бях на антидепресанти дълго време. Може да ми е помогнало да изляза от задръстването малко, но хората остават на него завинаги. Трябваше да спра в един момент, защото осъзнах, че, както знаете, всичко е просто окей.

7. Адам Лавин, хиперактивно разстройство с дефицит на вниманието

 3

Когато си чух диагнозата, не се изненадах, защото в гимназията имах проблеми с концентрацията. И си мисля как сега хората забелязват състоянието ми, във всекидневието ми на възрастен. Когато не мога да внимавам, наистина просто не мога да внимавам.

8. Кари Фишър, биполярно разстройство

4

Понякога не ти се иска да си човекът, който си. Не искаш да разваляш купоните на приятелите си. А аз нямах избор. Държала съм хората на телефона по осем часа. Когато съм в период на мания, пътят е ясен. Знаете, летя на гребена на вълната, но всичко започва да се случва прекалено бързо. Губя връзка с хората. Изреченията ми нямат смисъл. Не мога да спя, не може да се разчита на мен.

9. Гуинет Полтоу, следродилна депресия

5

Беше ужасно, беше точно обратното на това, което се случи, когато се роди Епъл. С нея бях на седмото небе. Не можех да повярвам, че не е същото. Мислех, че просто означава, че съм ужасна майка и ужасен човек.

10. Дейвид Бекъм, обсесивно-компулсивно разстройство

6

Влизам в хотелска стая. Преди да мога да се успокоя, трябва да преместя всички брошури и всички книги и да ги сложа в чекмеджето. Всичко трябва да е перфектно.

инфо: obekti.bg

Вижте още: 

ОТКАЧЕНИТЕ НАВИЦИ НА УСПЕЛИТЕ ХОРА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.