10 лъжи, в които вярваме по навик

време

В живота непрекъснато се сблъскваме с един куп остарели идея за това какво уж е правилно и какво – погрешно. Чуваме някои неща толкова често, че автоматично започваме да ги приемаме като истина. Тъй като много от тези неща са отрицателни, те прилепват към нас и ни тежат години наред.

Ето какво пише блогърът Марк Черноф, цитиран от Bright Side.

1. Сам означава самотен
„Връзка“ не е синоним на щастие. Дори и да сте сами, никога няма да се чувствате толкова самотни, колкото ако сте в нещастна връзка. Ако не се чувствате добре с човека до себе си, по-добре си вземете почивка и отделете малко повече време за най-важния човек в живота ви – вие самите. Намерите себе си първо. Осъзнайте собствената си ценност. И следващия път, когато сте във връзка, която потъва, ще можете да доплувате на сигурен бряг.

2. Щастието настъпва, когато имаш всичко, което искаш
Да бъдем щастливи не означава, че не желаем нищо повече. Означава, че сте благодарни за това, което имате и търпеливи за това, което предстои. Ценете настоящето, което един ден ще си спомняте като „доброто старо време“.

3. Болката е нещо, което се вижда
Никога не подценявайте ничия болка. Да си кажем честно, всеки от нас страда. Някои просто го прикриват по-добре. Не знаете какво се случва зад затворените врати. Да преценявате и да съдите някого е напразна загуба на време и сили. Ако пък имате време да обсъждате другите, значи просто имате прекалено много свободно време. Станете от четирибуквието си и направете нещо смислено.

4. Животът трябва да изглежда по определен начин
Никой не може да ни навреди по-силно от собствените ни мисли. Да си позволим да чувстваме това, което чувстваме и да подхождаме към него честно, действа изцеляващо. Винаги имаме избор как да отговорим на ситуациите, които ни поднася животът. Освободете се от представите за това какво трябва да бъде животът ви и приемете истинския живот, който се опитва да стигне до съзнанието ви. Променяйте това, което може да се промени, променете възгледите си за това, което не може да се промени и продължете напред с мир.

5. Вие трябва да бъдете определен човек
Когато престанете да се сравнявате с други възможни версии на себе си –  и когато престанете да се сравнявате с други хора, истински или измислени, едва тогава ще вкусите спокойствие, което е истинско, а не въображаемо.

6. Страхотният живот е привилегия на малцина избрани
Ако всяка сутрин се събуждате и си казвате „Да, днес ще бъде страхотен ден“, следобед намирате причина да си кажете „Да, днес е страхотен ден“, а вечер заспивате с мисълта „Беше страхотен ден“… тогава един ден, след много години ще можете да погледнете назад и да си кажете „Имах чудесен живот.“

7. Можем да избегнем трудностите
Понякога нещата трябва да се влошат, преди да се случат така, както трябва. Понякога трябва да позволите погрешните хора да си отидат, за да отворят място за правилните. Понякога трябва да се почувстваш слаб, за да разбереш какво е да си силен. Понякога трябва да се усетиш разкъсан, за да знаеш, че няма да бъдеш смазан. Понякога трябва да приемем доброто заедно с лошото, осъзнавайки че всичко е безценен опит.

8. Да бъдеш силен значи да не чувстваш болка
Всъщност най-силни са тези, които чувстват болката, приемат я, учат се от нея и я преодоляват. Всичко се свежда до куража да помолиш за глътка въздух, да се просълзиш, да се отърсиш от праха, след което да се върнеш на ринга и да продължиш да се бориш така, както никога преди.

9. Можете да се преструвате
Почувствайте любовта, преди да кажете „Обичам те!“. Усетете благодарност, преди да кажете „благодаря“. Почувствайте, че сте сгрешили, преди да кажете „Извинявай!“. Почувствайте освобождение, преди да кажете „Прощавам ти“. Когато казвате това, което чувствате, нямате нужда от много думи и достигате до сърцето.

10. Мечтите са загуба на време
Най-великите дарове са невидими за очите си, а се усещат дълбоко в сърцето. Това, което виждаме, често е само малък отрязък от това, което е възможно. Въображението е зрение, което вижда под повърхността – умението да си представиш това, което е съществено, но невидимо за очите. Някъде нещо невероятно чака да бъде познато – трябва да мечтаете достатъчно смело, за да го откриете.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.