16 вътрешни нагласи на емоционално силните хора

щастие

По-смели сме, отколкото предполагаме! По-силни сме!

Рутината и комфорта на еднотипната среда, в която живеем, липсата на големи емоции и забавление понякога ни заблуждават и ни карат да забравяме какъв е истинският ни потенциал. А той е огромен. Корени се в емоционална енергия.

Това коментира съпругата на блогъра Марк, Ейнджъл, в блога им MarcandAngel. Тя смята, че въпреки че сме способни, понякога се случва да забравяме за емоционалната си сила и да се отчайваме. Можем да си я върнем и да станем отново силни с няколко вътрешни настройки на съзнанието, сред които са следните мисли:

1. ”Няма да позволя негативното и драмата да извлекат най-доброто от мен”.Мозъкът е като радио предавател. Излъчва мисли, прави решения и изпраща вибрации, които определят живота ни. Неговите избори се трансформират в реалните ситуации, в които попадаме. Емоционално силните хора разбират това и настройват ума си на честота, която не оставя възможност за негативност.

2. ”Няма да губя време да се съжалявам”. Вместо това всеки може да поеме отговорност за ролята си в живота и да промени това, което е в контрола му, имайки предвид, че животът често не е справедлив. Накрая се оказва, че щастието не е липса на проблеми, а способност да се справяме с тях.

3. ”Не смятам, че има нужда от още, за да съм щастлив”. Щастието е чувство на благодарност. То не започва, щом се сдобием с нещо или се разреши нещо друго.

4. ”Няма смисъл да сравнявам моя житейски път с този на всички останали”. Социалното сравнение ни ограбва щастието. Важното е да даваме най-доброто от себе си и да стигаме все по-далеч.

5. ”Само вредя на себе си, като завиждам на скорошните успехи на другите”.Всеки може да съчувства, но се иска много деликатна душа, за да се зарадваш на постиженията на приятел, според Оскар Уайлд. Всичко, за което бихме могли да завидим, е постигнато с много усърден труд.

6. ”Не очаквам всичко да бъде лесно”. Емоционално силните хора не разглеждат провалите и забавянията като причина да се отказват. Те не забравят, че провалът е възможност за растеж.

7. ”Няма „не мога!”. „Независимо дали мислите, че можете или не можете, сте прави”, е казал Хенри Форд. Емоционално силните хора знаят това правило. Щом искаме от все сърце да постигнем нещо, ще намерим път да го сторим.

8. ”Няма да позволя изкушенията да ме отклонят от пътя на мечтите ми”. За да се постигат мечтите се иска постоянство и издръжливост – мечтите обикновено са дългосрочни планове.

9. ”Няма да позволя на нетърпението да ме обземе, както и на примирението”.Хубавите неща идват при този, който чака.

10. ”Знам, че не бива да правя едни и същи грешки”. Човек не може да направи една и съща грешка два пъти, защото когато я стори за втори път тя вече не е грешка, а избор. Емоционално силните хора се учат от грешките си.

11. ”Спъвам себе си, като се съпротивлявам на промяната”. Промяната не може да бъде избегната. Умните хора разбират това и вярват в способностите си да се адаптират. Всичко се променя неслучайно.

Morkadis

12. ”Няма смисъл да хабя време и енергия за неща, които не мога да контролирам”. Няма да чуете силен човек да се оплаква от автомобилните задръствания или дъждовните дни. Вместо това тези хора се фокусират върху нещата, които могат да контролират в живота си. Най-вече това е гледната точка.

13. „Не вярвам на всяка дума, с която другите ме определят”. Успехите идват след като послушаме интуицията си.

14. „Не смятам, че хората са лоши”. Трябва да се учим да виждаме доброто в останалите, защото светът е пълен с добро и само когато го разпознаваме можем да намерим доброто и в себе си.

15. „Не се тревожа от това дали ще угодя на всички”. Силните хора не се страхуват да говорят истината когато е нужно, стараят се да са състрадателни и честни, но не се разстройват, ако не са отговорили на нечестни социални очаквания. В крайна сметка да се угоди на всички е невъзможно.

16. ”Никога не е твърде късно да започна отначало”. Само защото някои неща не са проработили както е очаквано или се случват твърде бавно, не означава, че имаме оправдание да се откажем. Времето минава по един или друг начин. Въпреки че е най-трудното, понякога е най-важното да съберем сили да започнем отначало. Тогава може да открием, че сме по-щастливи не когато се случва това, което сме искали, а когато получим нещо друго и се окаже, че от него сме имали нужда.

инфо: manager.bg

Вижте още: 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.