17 странни факта за света около нас, които не са ви казвали в училище

Има толкова много странни исторически факти, за които не знаем, че понякога реалността звучи по-интересна дори и от измислиците.

Алберт Айнщайн за президент

айнщайн
На 17 ноември 1952 година, министър-председателят на Израел официално предложил на Алберт Айнщайн да стане президент на държавата. Физикът отказал това предложение, смятайки, че не може да се справи с подобна длъжност.

Родителите на фараона Тутанкамон са били брат и сестра

тутанкамон
Скорошни ДНК проучвания показаха, че сериозните проблеми със здравето на фараона Тутанкамон се дължат на кръвосмешение между родителите му.

Хората наистина са се обличали в чували от брашно

2
През 30-те години на 20-ти век, по време на Голямата депресия в Съединените щати, жените не са имали голямо разнообразие от дрехи. Наложило им се да проявят креативност и затова започнали да използват памучни чували от брашно като дрехи за семействата си. След като производителите на тези чували разбрали за новата тенденция, те започнали да ги правят с различни шарки и цветове. Някои чували имали дори и инструкции за правилно изпиране и как да се направи рокля или кукла от тях.

Най-голямата птица на света

3
Argentavis magnificens е вкаменелост на птица, намерена в Аржентина през 1979. Според учените птицата е живяла на планетата ни преди 6 милиона години. Била е с височина от 2 метра и размах на крилете от 6 до 8 метра.

Най-странното SOS съобщение

4
През 1948 година няколко кораба, минавайки в близозост до Малайзия, получили странно SOS съобщение. Два американски кораба получили сигнал от холандски плавателен съд, наречен SS Ourang Medan. Съобщението било “Целият екипаж, включително капитана, са мъртви. Вероятно всички на борда са мъртви… умирам.”

Когато отишли да ги спасяват, американците открили всеки един член на екипажа лежащ мъртъв, сякаш замръзнал, с неподправен ужас, изписан на лицето и изпънати ръце – предпазващи го от каквото ужасно нещо е видял в последните си мигове.. Дори кучето било открито в същото състояние. Най-плашещото нещо от всичко било, че никой от екипажа нямал никакви видими наранявания по тялото си.

Защо използваме отпечатъци

5
Двама души са причината, поради която използваме отпечатъци (или т. нар. дактилоскопия), за да се идентифицираме. И двамата мъже са били с едно и също име, били са осъдени да излежават присъдите си в един и същи затвор и най-странното от всичко – никога не са се виждали преди. Те изглеждали по абсолютно един и същ начин, въпреки че не са имали роднинска връзка помежду си.

Професия – аларма

Morkadis

7
Преди появата на часовниците с аларми е съществувала особената професия наречена “knocker uppers.” Тези хора чукали с пръчки по прозорците на работниците, за да ги събудят за работа или хвърляли изсушени грахови зърна по тях. Ето това се казва интересен начин да те събудят!

Болезнената азиатска красота

Вижте още: 

УЖАСЪТ НА ЛОТОСОВИТЕ КРАКА, ИЛИ ЖЕРТВИТЕ НА „КРАСОТАТА“ В ДРЕВЕН КИТАЙ

Огромни кристални пирамиди

8
Използвайки сонарна технология, учени са открили две гигантски пирамиди, намираши се на 6000 фута под морската повърхност. Направени са от материал, подобен на плътен кристал и са по-големи дори от пирамидите в Гиза.

Сталин изобретил Photoshop

9
Говори се, че всеки път когато Йосиф Сталин разбирал, че някой е умрял или изчезнал, той нареждал тези хора да бъдат изтрити от всяка една негова обща снимка с тях. Така и започнала историята на ретуширането на снимки.

Някои светци, починали преди стотици години, изглеждат сякаш просто са заспали много дълбок сън

10
Има вярване, че телата на светците не се разлагат. Най-старото непокътнато тяло е на Света Сесилия, която умира като мъченица през 177 г. след Христа. Тялото й все още изглежда по абсолютно същия начин, както е изглеждало и когато е било открито преди 1700 години, противно на всички закони на природата. Тази снимка показва друга светица, на име Мария Тиаги.

Следа, която сочи разположението на Светия Граал

2
Върху паметника “The Shepherd’s Monument” в Стафордшир, Англия присъства мистериозен надпис – “DOUOSVAVVM”.

Все още никой не може да каже кой го е написал или какво означава той, но много хора вярват, че това може да е съобщение, оставено от рицарите тамплиери, с цел един ден да бъде открито точното местоположение на Светия Граал.

От къде идва думата “проститутка” в английския език

3
По време на американската гражданска война, генерал Джоузеф Хукър (Hooker) винаги си гарантирал, че неговите войници ще бъдат задоволени и в добро настроение, осигурявайки им женска компания, където и да отидели. В съвремието, неговото име се използва като жаргон в английския език, означаващ именно “проститутка”.

Най-ужасяващите мумии на планетата

4
Най-ужасяващите мумии в света са така наречените „Гуанаджато“ мумии. Израженията на лицата им карат редица специалисти да вярват, че са били погребани живи или измъчвани до смърт.

Просто сироп против кашлица за нашите предци

5
Между 1890 и 1910 г.фармацевтичната компания Байер е използвала хероин в качеството му на заместител на морфина, който не водел до прострастяване, както и като сироп против кашлица, предназначен за децата.

Съществувало е вярването, че Распутин е безсмъртен

распутин
През живота си, руският мистик Распутин е съумявал да оцелее след множество опити да бъде убит. Веднъж той бил отровен, наръган и застрелян – и всичко това в рамките на само една-единствена вечер. Нападателите му искрено вярвали, че той е безсмъртен, до момента, в който Распутин не бил застрелян няколко пъти и след това хвърлен в студените води на река Нева. Трупът му бил намерен няколко дни по-късно.

Маймуна воювала смело в Първата световна война

6
Бабуин от Южна Африка, на име Джаки, е бил намерен от Албърт Мар малко преди началото на Първата световна война. Когато войната започнала, Албърт се записал в армията и взел Джаки със себе си. Джаки не само забавлявал войниците, но също така ги предупреждавал за това, че вражеските сили се доближавали и дори е взел участие в битка. В края на службата си, бабуинът бил награден с медал за храброст. След края на войната, Джаки бил уволнен и живял с господаря си до 1921 г.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.