5-те най-призрачни села в България

пр

Село Скалище, Кърджалийско

В село Скалище почти няма жител, който да не се е стряскал от призраци. Възрастните хора разправят, че навремето имало сватба, на която булката и младоженецът изведнъж изчезнали, сякаш се изпарили. Оттогава призраците на изчезналите сватбари се връщат в селото. Мнозина твърдят, че са виждали булка на кон, която размахвала сабя. Този призрак направо хвърлял в ужас местните жители.

Село Антимово, Видинско

Преди седмица силует на непознато момиченце се видя на снимка на семейство, живеещо във видинското село Антимово. Оказа се, че това не е първата поява на привидението. И преди това семейство чувало как часовник, който няма батерия, започва да работи, а малката Симона усещала как нешо нилно клати леглото й. Според контактьорка, дошла на място в къщата, там се появявал духът на починалата баба. Заради стресиращите случки семейството напуска не само къщата си, но и селото от страх.

Село Мусачево, Елинпелинско

Една от най-интересните истории за обитавана от духове постройка е от елинпелинското село Мусачево. Легандата гласи, че прокълнатата къща е построена върху турски гробища и е обитавана от призраци. Според една от версиите под къщата има заровено съкровище, което носи нещастие и смърт на собствениците. Местните са категорични, че често се чували звуци, идващи оттам, виждали се и силуети. Затова и никой не иска да пристъпи прага на постройката и тя си стои пуста. Къщата се продава отдавна, но никой не желае да я купи.

Село Шишенци, Видинско

Село Шишенци е друго място, което може да привлече търсачите на силни усещания. Там призраците също са в изобилие – така твърдят местните жители. Все още обаче се спори дали става дума за самодиви, или за духове на сватбари. Според една от легендите преди много години сватбари, които минавали през селото, били избити от татарите и сега се чуват техните гласове нощем.

Село Цонево, Варненско

В село Цонево призраците са тема на разговор дори в училище. Оказва се, че духовете идват от стара къща, за която местните са убедени, че е прокълната. В началото парцелът бил отреден за построяването на къща. След като никой не подхванал строежа обаче, мястото било дадено на младо семейство, което си вдигнало къща. Смърт застигнала членовете на това семейство и оттогава никой не иска да живее в тази къща.

инфо: chudesa.net

Вижте още:

САМОДИВИ ВСЯВАТ УЖАС В ЕЛЕНСКИЯ БАЛКАН, ВАНГА ПРЕДУПРЕДИЛА ЗА ТЯХ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Анонимен 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.