Британски учени твърдят, че са открили извънземни форми на живот (снимки)

Учен от НАСА откри космически микроби в метеорит
Вкаменелости на микроби са били открити в проба, взета от метеорит, става ясно от изследване на астробиолога от НАСА Ричард Хувър.
Според публикацията на Хувър в Journal of Cosmology ученият е открил големи, комплексни влакна в кухини във вътрешността на метеоритни проби (включително от известния френски метеорит Orgueil).

Някои от „извънземните“ вкаменелости приличат на бактерии, намирани на Земята, като например цианобактерията, микроорганизъм, помогнал за създаването на подходящи условия за живот на Земята чрез производството на кислород. Други от вкаменелостите обаче, не изглеждат толкова познати.
„Има някои, които са много странни и не приличат на нищо, което мога да идентифицирам. Показвал съм ги на много експерти, които също са затруднени“, казва Хувър, който кани всеки желаещ учен да провери и анализира откритието му.
Новите данни могат да имат огромно значение върху теориите за възникването на живот на Земята. Ако наистина има микроби в метеорит, намерен на Земята, това означава, че животът може би произхожда от Космоса, а след това е бил „посят“ на планетата ни. Това би значело, че земният е еволюирал космически живот.

This slideshow requires JavaScript.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.