Най-известните проклятия (част 1)

Проклятието на Мадън

а1“Madden NFL” е популярна видеоигра на американски футбол, включваща имената на играчите от Националната футболна лига на САЩ и характеристиките им. Играта се обновява ежегодно. Първият герой в нея бил Джон Мадън, чието лице краси обложката на играта още 11 години, чак до 2011 г.

Оттогава насам други спортисти стават рекламно лице на играта всяка година. Смята се, че всеки, появил се на обложката на „Madden NFL”, същата година ще получи сериозна травма или срив в славата си. Данте Кулпепър се сдоби с травма на коляното и пропусна следващите 5 игри за сезона, Майкъл Вик си счупи крака веднага след публикуването на образа му върху опаковките. Макнаб заяви, че не вярва в проклятия и позволи да го снимат за „Madden NFL”… И получи херния още на първия си мач за сезона. Списъкът на пострадали спортисти, „жертвали“ се да украсят обложката на играта, се обогатява всяка година.

Руническият камък Биеркторп

а2В провинция Бльокинг в Швеция има няколко изправени камъка, разположени в кръг. Някои смятат, че паметниците обозначават древни гробове. Все още обаче не се знае със сигурност с каква цел са били издигнати тези камъни. Известно е, че са поставени от различни хора, въпреки че са били позиционирани приблизително по едно и също време – през VІІ век от Новата ера.

Един от камъните е наречен Биеркторп има мистични свойства, а на него е изписано с руни древно проклятие: „Аз, господарят на руните, скрих тук могъщи руни. Да изгуби пътя си, да не намери покой и да бъде убит от вълшебство онзи, който разруши този монумент. Предричам гибел“. Според легендата, зародила се през ХV век, един мъж се опитал да махне камъка, за да освободи място за засяване на селскостопански култури. Решил да запали огън около монумента и после да го залее с вода, за да се напука канарата. Но когато запалил огъня, бил обгърнат от пламъците и изгорял жив.

Клуб 27

а3Проклятието Клуб 27 засяга редица много известни музиканти, починали на възраст 27 години. „Клубът“ вече включва знаменити личности като Робърт Джонсън (умрял през 1938 г. по неустановени причини), Браян Джоунс (удавил се в басейн през 1969 г.), Джими Хендрикс (задавил се с повръщано след прием на приспивателно и вино през 1970 г.), Джанис Джоплин (умряла от свръхдоза хероин през 1970 г.), Джим Морисън (починал от спиране на сърцето през 1971 г.), Кърт Кобейн (самоубил се през 1994 г.. ,като дете Кърт казвал на сестра си, че иска да влезе в Клуб 27). И това са само най-известните музиканти в списъка, в Клуб 27 има още десетки други.

Джеймс Дийн и колата му

а4Джеймс Дийн е известен американски актьор от 1950-те години. Най-известният му филм е „Бунтовник без кауза“. Джеймс наричал автомобила си Porche 550 Spider “Малкото коп*ле“ и загинал, карайки колата си малко след закупуването й. Актьорът Алек Гинес казвал на Дийн, че „Порше“-то му изглежда зловещо и му предрекъл смърт седмица след закупуване на возилото. В крайна сметка Джеймс наистина загинал точно 7 дни след покупката. Нещо повече – след катастрофата резервните части на автомобила били продадени и донесли нещастие на новите си собственици. Гумите на „Малкото коп*ле“, монтирани на нова кола, се спукали практически едновременно скоро след покупката им, а автомобилът излязъл от пътя. Трой Макхенри и Уилям Ешрид катастрофирали по време на автомобилно състезание, ползвайки части от зловещото „Порше“. Има и други нещастни случаи…

Проклятието на Супермен

а5Говори се, че създателите на персонажа „Супермен“ Джери Сигъл и Джо Шустър го проклели, тъй като били излъгани от компания Dc Comics и не получили нито стотинка за труда си. Актьорът, изиграл Супермен в едноименния сериал Джордж Рийвс в крайна сметка се самоубил.

Друг актьор – Кристофър Рийвс, изиграл ролята в по-късни филми за Супермен, паднал от кон при езда, в резултат на което останал прикован към инвалидната количка цели 9 години. През 2004 г. умрял от спиране на сърцето.

 Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

източник: woman.hotnews.bg

Последвайте ни във Facebook

към част 2

Един коментар
  1. Владимир Христов 11 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.