Родилните белези са свързани с предишния ни живот

преражданеИдеята за прераждането е залегнала в много култури и религии. Според последователите на окултизма прераждане се случва, когато душата има да научи уроци, свързани с предишния ѝ живот. Съществуват ли обаче научни аргументи, които да потвърждават истинността на този мистичен процес?

Прераждането не е нещо, което може да се обясни с твърди доказателства, но въпреки това учените имат достатъчно основания да смятат, че то съществува. Д-р Иън Стивънсън, професор по психиатрия в Университета във Вирджиния, е отделил близо четиридесет години в изследване на истории за прераждания. В своята кариера той се е срещнал с повече от 3000 деца, които твърдят, че имат спомени от предишни животи.

Голяма част от тези деца имат белези по рождения, които според тях са именно от предишния им живот. Момче от Индия, родено без пръсти на едната си ръка, твърди, че ги е загубило при инцидент от миналия си живот. То ясно си спомня как е заклещило ръката си в месомелачка, след което пръстите му са били ампутирани.

Друго дете от Турция с вродена малформация на дясното си ухо, заявява, че е починало, след като било застреляно там.

Малкият Маха Рама от Индия пък се родил с белези на гърдите. Той е сигурен, че в предишния си живот е бил застрелян с пушка. Момчето успяло да подкрепи твърденията си с подробни разкази за случилото се.

След като д-р Стивънсън направил проучване, той наистина открил данни за човек, който се е преродил в днешния Маха Рама. Белезите, които момчето имало, били същите като на покойника.

Жена на име Карън Кубико имала родилно петно на врата си. Тя споделя, че през 2011 година получила видение, което ѝ припомнило за миналия ѝ живот. Във видението си тя носела името Хелън и починала, след като била уцелена от заблуден куршум.

Според Карън мястото, на което тя имала родилен белег, е същото, в което попаднал куршума. След като жената си спомнила за предишния си живот, петното по врата ѝ избледняло и почти изчезнало.

Друга млада жена пък споделя, че се е родила с петно на крака си. Тя твърди, че си спомня ясно миналия си живот, в който е починала, след като змия я е ухапала по крака. Нейният белег също изчезва, щом тя си спомня за предишната си самоличност.

Вижте още: 

ДОКУМЕНТИРАН СЛУЧАЙ НА ПРЕРАЖДАНЕ

инфо: http://sanovnik.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.