Жените се представиха по-добре от мъжете в експеримент за живот в Космоса

космонавт

Жените са се представили по-добре от мъжете в изолационния експеримент СИРИУС, в който на Земята бяха пресъздадени условията на полет в далечния Космос. Жените са показали по-добри способности от мъжете при 38-часова работа без сън.

Експериментите се провеждаха на територията на лабораторията на Института за медико-биологични проблеми към Руската академия на науките.

„В края на 38-часовия работен ден беше проведен тест за когнитивните възможности на участниците. Първите две места бяха заети от жени, на трето място бе класиран мъж“, заяви Вадим Гушчин, завеждащ лабораторията.

Екипажът изпълнил цялата възложена програма.

инфо: actualno.com

Вижте още:

Учени доказаха, че жените воини при викингите не са легенда

Холандски учени: Мъжете могат да живеят до 114,1 г., жените – до 115,7

Ето как се промениха правата на жените през отиващата си 2017-а!

Жената, приземила “Аполо 11” на Луната

За още подобни новини, харесайте страницата ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.