Замъкът в Равадиново – България

На 2 километра от Созопол, навътре в сушата до село Равадиново се издига странна, романтична и величествена постройка. Гледана от въздуха, прилича на кръст, гледана откъм езерото – на детска приказка.

1

Сградата отвън е украсена с орнаменти от месинг, които ни препращат в легендарните рицарски времена. Те висят по каменните стени, обвити в задната част на замъка с гъст бръшлян. Кулите са украсени с мед и месинг.

2

3

Навсякъде из градината има статуи, огромни дървени фенери с красива дърворезба, каменни птици и русалки. След като веднъж влезе в имението през голяма каменна порта, посетителят поема към уникалния дворец. Следва красива арка, копие на Адриановата в Истанбул. Зад нея се озоваваш в приказна градина с езеро, в което плуват двойка бели и четири черни лебеда, които привнасят неповторима атмосфера към аристократичната обстановка.

4

5

Собственикът иска цяла България да знае, че всеки може да дойде тук по всяко време и да види замъка. „Направих го в България, защото сме родени тук и тук ще умрем , а той ще остане…”

6

Замъкът печели 1-во и 2-ро място в категорията  „Туристическа атракция“ на най-престижния международен конкурс за дизайн и архитектура в Италия „A’ Design Award“ 2016. и бе обявен за архитектурно чудо.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Един коментар
  1. Анонимен 6 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.