Защо сънуваме починали близки? Како искат да ни кажат?

Сънували ли сте някой, който вече е починал? Научете защо това е така.

Понякога ни се случва да сънуваме хора, които вече не са сред нас. Повечето от тях са ни били близки по някакъв начин. Какво е значението на такива сънища? Възможно ли е това да е някаква връзка с друг паралелен свят, който не е достъпен за нас? Във всеки случай е възможно духовете на мъртвите да се опитват да ни предадат послание, съвет или предупреждение за евентуални заплахи.

Болката от загубата на близък човек ни смазва и чувстваме, че никога няма да свърши. Това предизвиква у нас всякакви емоции – от гняв, вина до дълбока тъга, от която трудно се отърваваме. Тогава оплакваме тази загуба, която ни притеснява и смущава както физически, така и психически.

Сънищата са оживени и наситени, а времето, прекарано с починал любим човек, може да ни се стори като приятно посещение. Клиничният психолог Дженифър Шортър заявява, че подобни сънища могат да носят определени послания.

Тези сънища понякога изглеждат толкова реални, че се различават значително по интензивност и сила от обикновените сънища. В такива сънища починалият човек често е по-млад, здрав и спокоен. Сякаш иска да ни каже да не се притесняваме за него, че е добре.

Чрез съня починалият човек може да ни предаде съвет или да ни предупреди. Той често комуникира с нас телепатично, без всъщност да използва думи, които сънуващият може лесно да разбере. Когато се събудите, обикновено изпитвате силни емоции и може да се почувствате несигурни. След такъв сън човек може да почувства радост, любов, облекчение или тъга. Някои хора изпитват утеха и облекчение от болката и страданието, което най-накрая ще им позволи да продължат напред.

Освен силните емоции, може да се изостри вниманието ви към нещо, на което не сте обръщали внимание преди.

По този начин починалият може да потърси обяснение за ситуацията, свързана с предишния му живот, или например прошка, за да може да премине към отвъдното. Духът на починалия човек може да предаде различни послания или да ни предупреди за грешки или необмислени решения. Той може също да се опита да докаже съществуването на отвъдното.

Кога един сън може да се счита за духовен?

Психологическата причина може да бъде и чувството за вина, че човек не е прекарал достатъчно време с починалия, или тревогата, свързана със смъртта му. Тези образи, които се появяват в сънищата, могат да бъдат само резултат от дейността на подсъзнанието, което остава будно по време на сън.

От друга страна, става въпрос за желанието на починалия да общува с вас. В 65% от случаите ще получите помощ, а в 5% от случаите – ще получите съобщение. Един сън може да бъде оценен като духовен, ако починалият се появи в него три пъти подред. По време на сън умът ни е по-отворен за духовното послание.

Вече знаете защо сънуваме починали близки и роднини. Следващият път, когато имате такъв сън, обърнете внимание на това, което иска да ви каже починалият ви роднина.

източник: bukvarche.com

Вижте още:

Morkadis

Осем признака, че починалите ни близки са около нас

В село Черни Вит погребват починалите в дворовете си

Как душите на починалите ви близки се опитват да се свържат с вас?

6 признака показващи прераждането на душата

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.