Как да разпознаете емоциите на някого с 90% точност?

емоция
Как невроучените успяват да предсказват емоциите с нарастваща точност? Мозъчните сканирания могат да разчетат човешките емоции с 90% точност, разкри ново изследване, пише obekti.bg, позовавайки се на Psy Blog.

Учените са успели да предскажат интензитета на отрицателните емоции при показване на отключващи образи.

Те са открили, че негативните емоции имат невро-сигнатура, която компютърът може да научи.

“Това означава, че образната диагностика на мозъка има потенциала да разкрие с точност как се чувства човек без да знаем за него нищо повече от модела на мозъчната му активност,” обяснява д-р Люк Чанг, водещият учен на изследването.

“Това може да има изключително важни последствия за нашето разбиране на механизмите по генерирането и регулирането на емоциите, които са печално известни като изключително трудни за дефиниране и измерване.”

“В допълнение, тези нови видове невро-измервания могат да се окажат важни при определянето на абнормално емоционални реакции при хората. Например, при много силни или много слаби реакции, които могат да подскажат по-сериозни проблеми със здравето или функционирането на психиката.”

При изследването 182 души са поглеждали към снимки, избрани така, че да предизвикат негативна реакция.

Снимките включвали физически наранявания, ситуации на омраза и актове на агресия.

Като е използвал мозъчните сканирания, компютърът е успял да определи и научи невро-сигнатурата на отрицателните емоции. Като е използвал мозъчните сканирания, компютърът е успял да определи и научи невро-сигнатурата на отрицателните емоции.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.