Легендата за прокълнатото имение Уинчестър

Уинчестър

Ако някога посетите имението, известно като Призрачната къща на Уинчестър, не изпускайте от поглед екскурзоводите, защото има голяма опасност да се изгубите в сградата, за която се носят зловещи легенди.

Къщата е била собственост на Оливър Уинчестър – дизайнерът на пушките Уинчестър, които стават емблема за Дивия запад, но заслуга са странния вид на дома има неговата снаха – Сара.

Уинчестър е бил един от най-богатите за времето си хора. Неговият оръжеен бизнес го превръща в легенда, защото почти няма уестърн, който да се снима без пушката Уинчестър.

1

Освен с идеята си за оръжие, той става популярен и със стоежа на своето имение, който продължава цели 38 години. Днес се смята, че духът му продължава да обитава това място.

Историята на този строеж започва след сватбата на Уилям Уинчестър – големият син на Оливър. Той се жени за най-голямата красавица в щата Кънектикът – Сара, която обаче била доста глезена.

През 1866 година обаче губи първото си бебе и изпада в тежка депресия. Сара не давала да погребат починалото ѝ дете и въпреки че с времето успяла да се отдели от трупа, така и не излязла от депресията и цялото ѝ семейство живеело под знака на нейното разклатено психично здраве.

През 1880 година старият Уинестър умира и е погребан с много почести. Четири месеца след смъртта на баща си и Уилям умира от туберкулоза, оставяйки Сара единствената наследница на цялото им богатство.

Парите обаче не и носят щастие и скоро, след като погребва съпруга си, Сара сънува кошмарии твърди, че покойният Уилям ѝ дава някакви знаци от Отвъдното. Затова се свързва с медиум, който трябвало да ѝ предаде желанията на покойника.

2

Медиумът казва на Сара, че парите им са зацапани с кръв и богатството им е прокълнато. Затова я посъветвал да започне строежана дома си отначало, като използва виденията си насън за инструкции.

И Сара решава да се вслуша в съвета. Някогашната глезла ставала по първи петли, за да се консултира със строителите и да разгледа плановете за ремонт.

Според първоначалните чертежи стаите трябвало да бъдат 300, но с времето бройката им намаляла до 160, защото се оказало, че ако се повече, някои от прозорците ще гледат в съседното помещение, което силно безпокояло Сара.

Били изградени 47 стълбища, 47 камини и 2 бални зали, които всеки ден се променяли заради сънищата на Сара от последните вечери. На сутринта тя се появявала с нов архитектурен план заради сънуваното.

Morkadis

Тя е била привързана към числото 13 и затова настоявала в къщата да има 13 купола, 13 стъкла на прозорците, 13 бани и по 13 секции. Сара вярвала, че призраците се страхуват от това число.

3

Когато през 1906 година има земетресение, Сара го приема като знак от съдбата и за да обърка злите духове, строи стълбите, така че да стигат към тавана.

Сара следвала указанията на починалия си мъж до 83-годишна възраст, след което умира и остава къщата недовършена. Тя е наследена от племенницата ѝ Франсис Мариот, но се оказва, че сметките на фамилията са празни заради дългия строеж и продава емблематичното за щата имение, което днес е историческа забележителност.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.