Мумии на извънземни от Перу преобръщат историята на човечеството

извънземни

Перуанските мумии на извънземни изумиха научния свят. Веднага след представянето им пред света обаче специалисти се усъмниха в тяхната автентичност.

Мумиите са открити при разкопки миналата година в близост до град Наска, в южната част на Перу. Анатомичната им структура кара учените да смятат, че те не принадлежат на хора.

Според руски специалисти докладващият професор Константин Коротков има съмнителна репутация. Ако мумиите бяха истински, то логичен е въпросът защо няма статии, прегледани от специалисти в списания като Science или Nature.

Екип от изследователи от Санкт Петербург събра тъканни проби в Перу и ги върна обратно в Русия. Анализът им е показал, че странните на вид мумии с удължени глави и три пръста на всяка ръка притежават 23 двойки хромозоми. А това е обичайно за хората.

извънземни 1

Една от мумиите е наречена Мария. Тя е жена от 5-ти век – времената преди пристигането на европейците в Америка. Откривателите ѝ са убедени, че тя принадлежи към раса, изчезнала поради наводнение или удар на комета. Заедно с Мария са открити още мумия на деветгодишно момиче, наречено Вавита, и четири други мъжки мумии.

Пред професор Константин Коротков днес предстои да завърши анализите и да определи дали формата на позицията на всички хромозоми на всички аминокиселини съвпада с нашата. Това би било странно, предвид вида на мумиите. Всяка от тях е миниатюрна, с две ръце, два крака, глава, чифт очи и уста. Томографските скенери за момента са показали, че в своята същност това са хора. Но руският професор Коротков, известен с филма си за паметта на водата, книги си за живот след смъртта, както и със снимки на излитащи от мъртвото тяло души, не е съгласен с това твърдение на 100%. Според него тези мумиите не са на хора. Поне не точно.

извънземни 2

Според Коротков скелетите могат да са принадлежали на извънземни или киборги. И докато ДНК-то им доказва, че са сходни до човешката раса, според професора е много вероятно да са на някое древно племе или извънземна раса. Повод за съмненията му са трите пръста на мумиите, странно оформеният гръден кош /виж галерията/ и необичайните зъбни структури. Интересен е фактът, че долните челюсти не са гъвкави и представляват едно цяло с останалата част от черепа.

Нито една от теориите на Коротков до този момент не е доказана. През 2008 г. професорът заяви, че е измислил фотоапарат, който може да заснеме човешката душа. Оттогава до днес твърдението му е опровергано от редица експерти. По повод трипръстите мумии и връзката им с извънземните се изказа и британският експерт по извънземни Найджъл Уотсън, автор на Ръководство за изследване на НЛО. Според него тези мумии са фалшификати, а за Мария е установено, че е човек с необичайна структура на ребрата. Според него те са просто монтаж, целящ популярност и никаква научна достоверност.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Извънземни са живели заедно с древните хора

80 типа извънземни бродят сред нас

Ави Льоб *: Вселената изобилства от извънземни светове

Стивън Хокинг: Извънземни има, пазете се от тях!

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.