На снимките са две обикновени жени, но тяхната история може да ви разтърси

1

Сигурно не веднъж сте срещали в интернет истории на хора, решили да си сменят пола. Обикновено те са съпроводени от гневни коментари на хора, на които им е неприятен самия факт на смяната на пола. А замислял ли се е някой от тях, на кой може да му е толкова неприятно в тялото му, че дори да му пречи да живее?

Тази история е именно за тези случаи. Героите са необичайни с това, че те първо са били мъже, решили да си сменят пола.

Момчето Елнар се е родило в края на XIX век. То можеше да стане доста добър художник, но стана известно съвсем не с това…

2

3

Със своята любима Герда момчето се запознава в академията за изкуства. Момичето обичало да рисува портрети, а той – пейзажи. Когато веднъж нейната моделка не дошла, тя помолила Елнар да позира в женски дрехи. Студентът много харесал образа. Именно в този ден се появила Лили…

4

5

През 1912 година съпрузите пристигнали в Париж, където Лили вече не криела нищо. Те с Герда излизали сред обществото като сестри, като последната въобще не се вълнувала от закачките на Лили с офицерите. Предполага се, че Герда е била хомосексуална.

6

7

С времето на Елнар му писнало да се преструва, той започнал да пише писма на лекари, но те отказвали. В крайна сметка той успял да се подложи на операция по отстраняване на тестисите.

8

Въз основа на решение на датския крал Герда и Лили успели да разтрогнат брака си. Малко по-късно Лили среща любимия си мъж, който искала да дари с дете, и се решава на присаждане на матка. Но трансплантацията не е успешна и Лили умира.

Morkadis

9

Малкият Рудолф се появява на бял свят през 1891 година. Той от детство се отличавал със своето поведение, наричайки се Дори, а веднъж дори се опитал да си отреже пениса.

По време на младостта му той успява да започне работа в Института за сексуални изследвания, където се запознава с Магнус Хирфелд. Още през 1922 година. Хирфелд прави операция на Рудолф, отрязвайки му тестисите и семенния канал.

10

Но именно през 1931 година Рудолф става пълноценната Дори – направена е първата в света вагинопластика.  Щастието на травестита не продължило дълго. Две години по-късно нацистите изгарят Института, а за съдбата на дори и още 4-ма травестити, работили там, нищо не е известно.

1

инфо: blitz.bg

Вижте още:

 

 

За още подобни новини, харесайте страницата ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.