Трогателната история на сиамските близначки от Северна Каролина

5

Историята на двете сиамски близначки Мили и Кристин Маккой ще ви трогне до сълзи, защото въпреки че са родини и отгледани в робство, те никога не губят вяра, че могат да живеят и по-добре.

Сиамските близначки били известни и като Двуглавото момиче и Двуглавия славей. Малко след раждането си те започнали работа в различни циркови трупи, където били обект на присмех и подигравки.

Почти целият им живот преминава на сцена. Те са афроамериканци и тъй като са родени в САЩ през 1851 година, това автоматично ги превръщало в робини. Животът им обаче се преобръща, когато дуото организира представление за английската кралица Виктория.

Когато се появяват на бял свят, става ясно, че двете момичета са свързани с общ гръбначен стълб и потенциална операция по това време били твърде рискована и на практика равна на смърт.

6

Затова майка им и баща им, които били роби на фермер в Северна Каролина, решат да не разделят сиамските близначки.

Въпреки че имали общ гръбначен стълб, те имали отделни глави, ръце и крака, но били представяни от господаря си като една личност. Бързо привличат вниманието на местен цирк и собственикът им го продава срещу изгодна сума.

През следващите години близначките смятат различни собственици, докато не ги купува богатият търговец Джоузеф Смит, който играе роля и на техен мениджър и вдига няколко пъти цената на билета.

Прави ги истинска сензация и така привлича вниманието и на други циркови трупи. Няколко пъти момичетата са били отвличани, а животът им бил в постоянна опасност. Благодарение на намесата на майка им обаче те успяват да избягат в Англия.

Като бивши робини, те трудно успяват да си намерят работа и да се впишат в бялото общество, но след годините в цирка момичетата знаели как да се представят на сцена.

Пеенето им урежда изява пред кралица Виктория, а впечатлена от тяхната пълна с обрати съдба, тя им урежда работа в елитен за времето си цирк в Лондон, благодарение на който двете стават световноизвестни.

Години след като се пенсионират от цирка, те издават автобиографията си Историята на близначките от Северна Каролина. Със спечелените пари си купуват малка ферма, където прекарват последните дни от живота си.

На 61-годишна възраст Мили се разболява от туберкулоза и умира, а сестра ѝ Кристин я последва 17 часа по-късно.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.