Някои от най-странните хотели на планетата

Да, някои изглеждат забавни за почивка, други обаче са прекалено странни. Ако си пътешественик авантюрист, ще са ти интересни. Ако ли пък не си – просто приеми за чиста монета думите, че те наистина са странни.

1

Dog Bark Park Inn

Намира се в Котънууд, щата Айдахо в САЩ. Както се вижда хотелът е оформен като гигантски бигъл. Казва се Сладкия Уили и има двойна стая в корема и таванска стая н брадичката. Украсен е с кучета и вътре – картини, статуи, килими и т.н. Изобщо, хотел за сериозни кучкари.

2

Sovohotell

Понякога правят хотели в молове, но този е в магазин IKEA. Разполага с единични и двойни стаи и дори с младоженски апартамент. Можеш да пазаруваш, докато рухнеш от умора.

3

Propeller Island City Lodge

Този странен хотел е в Берлин. Всяка от 27-те стаи напълно различна и много странна. Една от стаите например е изцяло от огледала, друга има интериора на затворническа килия, а най-ужасната е направена като крипта и в нея се спи в ковчег.

4

Plane Hotel

Отдалеч като видите този Boeing 727 в джунглата на Коста Рика, изглежда сякаш се е разбил в тропическия рай. Но всъщност е бил докаран в джунглата от летището на Сан Хосе. Интериорът е обновен с тиково дърво. Изградена е специална дървена палуба на дясното крило, за да можете да се насладите на невероятния пейзаж.

5

Kokopelli’s Cave Bed and Breakfast

Morkadis

Намира се във Фармингтън, Ню Мексико, САЩ. Стаите представляват издълбани пещери. Построен, през 1980 г., хотелът разполага с три допълнителни пещери за вентилация, водопровод и електричество. Намира се на 30 метра под земята, така че единственият достъп е по стълба през скалите. Ако искате да останете трябва да подпишете декларация за поносимост.

6

Palacio Del Sal

Този хотел в Боливия е единственият в света направен от сол. Да, сол – стени, подове, тавани, всичко е от сол. Дори някои от мебелите са от сол. Повече от милион блокове сол са използвани за построяването му. Намира се близо до Салар де Уюни, най-голямата солена пустиня в света. Ако ще ходите натам, имайте предвид, че близането на стените е забранено.

7

Utter Inn

Този се намира в средата на шведското езеро Маларен. Разполага с една единствена стая. Има док и кабина. Стълби отвеждат надолу към спалнята. Ако искаш да отседнеш там ще те откарат с лодка и ще ти оставят надуваемо кану, да можеш да обикаляш наоколо.

8

ICEHOTEL

Както показва и името му този хотел е направен изцяло от лед. Мебелите, в това число леглата са направени от сняг и лед. Постоянната температура е -5 градуса по Целзий. Освен че е от лед, хотелът е уникален с това, че се топи се строи отново всяка година. Всеки ноември голяма група архитекти изграждат стаите наново. Ще ви е приятно да го посетите, само ако ви харесва да стоите през цялото време с яке. Леденият хотел също се намира в Швеция.

9

The Mirrorcube

Намира се в Харадс, Швеция и определено може да спечели наградата за най-странен. „Стаята“ е алуминиева кутия 4x4x4 метра в клоните на дърво. Ако това не е достатъчно, стаята е цялата в еднопосочни огледала, така че да има 360 градусова гледка. Може да приюти двама души, има баня, всекидневна и тераса. До него се стига по въжен мост.

инфо: megavselena.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.