Оръжията за масово унищожение и промените в климата – най-големите заплахи за света

бомба

Оръжията за масово унищожение и екстремните метеорологични явления са основните заплахи за планетата през следващите 10 г.

Това става ясно от доклада за глобалните рискове за 2018 г., представен на тазгодишния Световен икономически форум в Давос.

В петицата повечето от заплахите са свързани с климатичните промени.

На трето място като най-голяма заплаха се посочват природните бедствия, а на четвърто е безпомощност на човека да смекчи климатичните изменения и да се адаптира. На пето място се посочва надвисващата криза с недостиг на питейна вода.

Като други заплахи за човечеството се посочват липсата на храна; алгоритми, които могат да блокират интернет; прекратяване на търговията, както я познаваме; изкривяване на демокрацията и все по-голяма политическа поляризация; изчезване на рибата; друга голяма финансова криза в света; нарастване на неравенството; война без правила и други.

инфо: news.bg

Вижте още:

Скала на Кардашев – колко напреднало може да бъде човечеството?

Климатичните промени ще направят Земята практически неуправляема

Климатичната война

Второ предупреждение на учените: времето на човечеството изтича!

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.