От какво може да загине цивилизацията?

 

армагедон

Пандемия, климатична промяна или ядрена война ще предизвика гибелта на нашата цивилизация, прогнозират учени от Института за бъдещето на човечество към философския факултет на Оксфордския университет. Те представиха доклад за заплахите пред планетата ни. Според експертите в момента правителствата по света не правят достатъчно, за да предпазят света от възможните заплахи. Освен това е остър проблемът със заплахата от биологично оръжие, пише БГНЕС.

Докладът на института „Екзистенциалният риск. Дипломация и управление” се базира на допитване сред широк кръг от учени, участващи в редица специализирани изследвания и мероприятия, организирани от Оксфордския и Кембриджския университет. Специалистите призовават международните лидери да обърнат внимание на засегнатите в доклада проблеми.

По-рано британски и американски геофизици предрекоха, че в средата на века ще случи електрическо рухване на планетата – електрическите системи ще излязат от строя. Група от руски и американски специалисти смята, че тогава могат да бъдат разрушени градовете в зоната на вечния мраз в Източен Сибир, защото ще се разруши устойчивостта на земните пластове, върху които са изградени постройките.

инфо: actualno.com

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.