Разсмиващият газ лекува депресия

смях

Изследване откри, че за тежки депресивни състояния съществува метод на лечение, който е очевиден и въпреки това никога не е бил използван за целта.

Разсмиващият газ или азотният оксид, подобрява симптомите на тежката депресия, откриха учените.

По време на тестовете учени от училището по медицина на университета Уошингтън в Сейнт Луис са давали азотен оксид на страдащи от депресия и се смята, че това е първият такъв случай.

От 20 тте пациенти страдащи от депресия, която не се е поддавала на стандартните методи за лечение две трети от тях се подобрили значително след като вдишвали азотен оксид, докато само една трета се подобрила след като вдишвала плацебо газ в рамките на контролна група.

“След като приеха азотен оксид, много от пациентите потвърдиха, че са получили бързо и значително подобрение в състоянието си,” коментира д-р Конуей, един от авторите на изследването.

“Въпреки, че някои пациенти в контролната група потвърдиха, че и тяхното състояние се е подобрило, след като им беше дават плацебо газ, беше ясно, че действащият модел е азотният оксид да подобрява депресията много над потвърдения плацебо ефект на контролният газ.“

Много от пациентите се почувстваха по-добре само два часа след третирането с азотен оксид.

Тези резултати се получават след едва две седмици стандартно лечение с орални антидепресанти.”

На пациентите с била давана смес от азотен оксид и кислород в равни части, което е същото съотношение, което се дава при зъболекарите.

Предимствата на препарата е, че действа изключително бързо, има много малки и незначителни странични ефекти и напуска тялото бързо.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.