НАСА направи карта на астероидите, които биха могли да застрашат планетата ни

 

aНАСА направи най-точната карта на астероидите, които представляват заплаха за Земята. В нея влизат 1400 космически обекта, които ще прелетят в непосредствена близост до нашата планета и могат да доведат до сериозни катастрофи.

Впрочем специалистите твърдят, че в близките 100 години може да не се притесняваме, а да се „наслаждаваме на красотата на надигащото се унищожение”.

В списъка са обекти, които сега се намират на около 7,5 млн. км, или почти 20 разстояния от Земята до Луната. В случай на сблъсък на някой от тях със Земята катастрофата е неминуема – ще последват силни земетресения или цунами (при попадане на космическия обект в океана), пише Gizmodo.


Диаметърът на астероидите надвишава 100 метра, а пълния списък с обектите можете да видите тук.

По-рано учените заявиха, че са открили в околоземното пространство поредния, десетхиляден поред астероид, който теоретично в бъдеще може да представлява заплаха за нашата планета.

Освен това наскоро в Главния астероиден пояс между Марс и Юпитер беше открито „гробище на комети”, което, може да предизвика истински хаос в Слънчевата система.

инфо: http://inews.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. dizzy1990 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.