Рисунката на фигурата на Исус Христос от известната Торинска плащеница показва движение (ВИДЕО)

торинската плащеница

Торинската плащеница е една от най-значимите християнски реликви. Това е ленено платно, в което според легендата Иосиф Аримафейски увива тялото на Исус Христос след изтезанията и смъртта му. Милиони вярващи по света са убедени, че плащеницата показва отпечатъци на лицето и тялото на Исус Христос. Лабораторните изследвания показват, че в тази тъкан всъщност е увит човек, който е умрял в големи мъчения.

Това, по-специално, показва съставът на засъхналата кръв върху платното. Реликвата се съхранява в италианския град Торино, в катедралата на Йоан Кръстител.

Сега учените от Международния институт за научни изследвания в Палермо са направили още по-изненадващо откритие. Специалистите са определили, че рисунката върху Торинската плащеница се движи от момента, в който кървавото тяло е било обвито в плата! Най-просто би било да се предположи, че човекът, увит в платното е бил все още жив и се е движел, но експертите изключват такава възможност. Според тях, става въпрос за свеж труп, който за определен период от време е стоял неподвижно върху тъканта, поради което неговите очертания са толкова отчетливо отпечатани върху него. Обаче, след това изображението изведнъж се изместило.

Джузепе Мария Каталано, който е автор на изследването, не се страхува да направи смели предположения. Според неговото професионално мнение, увитият в плащеницата мъж може впоследствие да е започнал да се движи, тоест, буквално е оживял, или възкръснал, ако използваме църковен език. В допълнение, италианецът не изключва, че може да става въпрос за истинско религиозно чудо, като рисунката на платното сама се е изменила след толкова векове след като се е появила на него. Ако това наистина е така, мистериозната находка на Каталано може да стане част от дискусия, дебат, а може би дори и за следващи многочислени религиозни трудове по темата.

инфо: pik.bg

Вижте още:

Исус Христос е най-значимата личност на всички времена

Нов анализ на Торинската плащаница повдигна и нови въпроси

Откриха нови доказателства, че с Плащеницата от Торино е бил погребан Христос

Имал ли е Исус Христос жена?

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.