Руснаци откриха бактерии по корпуса на МКС, твърдят че може да са извънземни

мкс

Извънземни бактерии бяха намерени от външната страна на корпуса на Международната космическа станция (МКС).

Когато говорим за извънземен живот обикновено си представяме друга високоразвита цивилизация от „зелени човечета“, пристигането на космически кораб от звездите или получаването на радиосигнал от събратя по разум. Това е последица от научната фантастика съпътстваща хората от стотици години.
Реалността обаче, най-вероятно ще се окаже доста по-прозаична. Всъщност учените са готови за нея и са убедени, че извънземният живот е по-скоро на бактериално равнище и ще бъде открит от микроскоп, а не от космически кораб. Точно това твърди и Руската космическа агенция.

Руски космонавти от Международната космическа станция (МКС) твърдят, че са открили бактерия върху тампон, с който са взели проба от външната страна на станцията. Те са сигурни, че този организъм не произхожда от нашата планета.

Ако това откритие се докаже, това ще бъде първото конкретно доказателство за съществуването на извънземен живот.

Интересно е, че тампоните с проби от външната страна на космическата станция са взети преди години, но не им е било обърнато внимание.

Руският космонавт Антон Шкаплеров казва:

„На тези тампони са открити бактерии, които отсъстваха по време на пускането на модула ISS, тоест те са дошли от космоса и са се разположили по външната повърхност на станцията. Те се проучват сега и изглежда, че не представляват опасност за хората.“

Освен космическите бактерии, върху тампона са открити и бактерии произхождащи от Земята. Това е интересно, защото те са оцелели в космическото пространство цели три години, въпреки вакуума, космическите лъчи и големите температурни разлики.

Не става ясно обаче, как учените са успели да разграничат земните бактерии от тези, които „са дошли“ от космоса и са били открити в една и съща проба.

Космонавтите не са предполагали, че бактериите са на тампона, с който са взели проба от стената на МКС. Предполагаемите извънземни бактерии сега са на Земята и учените ги проучват основно, като първото изявление е, че те най-вероятно не са опасни за хората.

инфо: megavselena.bg

Вижте още:

Метрото на Ню Йорк бъка от опасни бактерии на чума и антракс

Бактериите формират вкусовете ни

Съдържаме ли повече бактерии, отколкото човешки клетки?

Бактериите в човешкото тяло – източник на лекарства

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.