Сбъднаха ли се пророчествата за 2000-те, направени преди век?

 пророчества

Преди повече от един век различни пророчества гадаеха какъв ще бъде животът през второто хилядолетие. Някои от тези предсказания наистина се сбъднаха, но други се оказаха прекалено фантастични.

В едни от най-смелите прогнози се твърдеше, че още през първите години на 2000-те мухите и комарите ще изчезнат от Земята, а хората ще изобретят интелигентни роботи, които ще бъдат техни слуги в ежедневието.

През 1899 година във Франция се пускат серия от картички, които са своеобразни картини на това, което ще се случи през първите десетилетия от XXI век. Рисунките на бъдещето са дело на художника Жан-Марк Коте и неговите колеги.

В бъдещето за французите централно място заемат роботите, които ще заменят хората в извършването на всекидневната дейност. Смятало се също, че през новото хилядолетие хората ще могат да се предвижват с летящи коли.

Макар че тези предсказания не са реални от настояща гледна точна, сред тях има и такива, които са успели да познаят случващото се днес. На изобразените картички се вижда, че художниците са предполагали, че в бъдеще хората ще комуникират много по-лесно помежду си чрез футуристични устройства.

Съвременната революция на интернет и технологиите, свързани с него, категорично показват, че тези пророчества не са далеч от истината.

Сбъднало се е още предсказание на германски ясновидци, които са вярвали, че през 2000-те ще можем да се предвижваме много по-бързо от едно място на друго, но дори не са предполагали, че познатите им влакове могат да се преобразуват в метро.

В началото на XX век в Китай са смятали, че с настъпване на новото хилядолетие хората ще успеят да унищожат комарите и мухите. Това не се е сбъднало, но за сметка на това са успели да предскажат появата на мобилните телефони и уебкамерите.

Предсказанията на американците 100 години назад се са отнасяли предимно за външният вид на тяхната нация.

Изчисленията им са предполагали, че през новото хилядолетие средният американец ще е с 5 см по-висок, а продължителността на живота им ще се удължи заради здравословното хранене и активния начин на живот.

Данните показват, че през 1900 година средният американец е бил висок 165 см, а днес вече е 170 см.продължителността на живота се е увеличала от средно 47 години на 76 години.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

ПРОРОЧЕСТВА ОТ ЛИТЕРАТУРАТА, КОИТО СЕ СБЪДНАХА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.